Ingredience na 1 porci:
- 75 g jáhel
- 200 ml rostlinného mléka
- 10 g Flora Original
- 100 g kompotovaných meruněk nebo švestek
- 20 g vlašských ořechů
Postup:
Na přípravu kaše můžeme použít buď jáhly, nebo instantní jáhlovou kaši. Pokud zvolíme jáhly, je nutné je před vařením nejprve propláchnout studenou vodou a pak je spařit vroucí vodou. Potom na ně nalijeme vařící rostlinné mléko a jáhly na mírném ohni uvaříme doměkka. Hotovou kaši omastíme Florou Original a ozdobíme kompotovanými meruňkami nebo švestkami a nasekanými ořechy.
Čas:
15 minut
KAMPAŇ ROSTLINNÉ PONDĚLÍ Více inspirace včetně pondělních rostlinných jídelníčků až do konce května najdete na www.rostlinnepondeli.cz. Na stránkách najdete také motivaci k většímu zapojení rostlinné stravy do vašeho života – SOUTĚŽ O POBYT NA SRÍ LANCE V HODNOTĚ 100.000 Kč. |
Více inspirace včetně pondělních rostlinných jídelníčků až do konce května najdete na stránkách www.rostlinnepondeli.cz.
Nový komentář
Komentáře
Jáhlovou kaši máme doma moc rádi - dobrý nápad ji opět udělat