Suroviny
- 1 celé kuře
- oblíbená směs grilovacího koření
- 1 lžíce třtinového cukru
- 150 ml tmavého piva
Postup
Kuře nařízněte buď podél páteře a páteř vyřízněte, nebo jako my, mezi prsy a rozdělejte naplacato. Pořádně zmáčkněte, ať máte opravdu placku.
Smíchejte 4 lžíce grilovacího koření s třtinovým cukrem. Touto směsí okořeňte kuře ze všech stran. Pokud se vám podaří vsunout trochu koření i pod kůži, bude to super.
Zbytek koření, případně další koření, rozmíchejte v pivu.
Kuře hoďte na gril, nejprve stranou s kůží, potom otočte. Grilujte dozlatova a průběžně potírejte pivem s kořením. No a přibližně za 45 minut budete mít hotovo, podle teploty grilu.
Takto připravené kuře bude krásně propečené, křupavé, se skvěle vypečenou kůží.
Podávejte s libovolnou přílohou.
Dobrou chuť přeje Elly.
Nový komentář