IMG_8593.jpg (154 KB)Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 1 celé kuře
  • oblíbená směs grilovacího koření
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 150 ml tmavého piva

Postup

Kuře nařízněte buď podél páteře a páteř vyřízněte, nebo jako my, mezi prsy a rozdělejte naplacato. Pořádně zmáčkněte, ať máte opravdu placku.

Smíchejte 4 lžíce grilovacího koření s třtinovým cukrem. Touto směsí okořeňte kuře ze všech stran. Pokud se vám podaří vsunout trochu koření i pod kůži, bude to super. 

Zbytek koření, případně další koření, rozmíchejte v pivu.

Kuře hoďte na gril, nejprve stranou s kůží, potom otočte. Grilujte dozlatova a průběžně potírejte pivem s kořením. No a přibližně za 45 minut budete mít hotovo, podle teploty grilu.

Takto připravené kuře bude krásně propečené, křupavé, se skvěle vypečenou kůží.

Podávejte s libovolnou přílohou.

Dobrou chuť přeje Elly.

grilovanekureci.jpg (71 KB)Foto: Alena Kolaříková

3.jpg (59 KB)Foto: Alena Kolaříková

Reklama