image.png
Tento recept na jablečný štrúdl nám poskytla jihotyrolské kuchařka Andrea Müller z farmy Pirchhof, Roter Hahn.

Na těsto pro dva štrůdly budeme potřebovat: 

  • 500 g hladké mouky
  • 250 g margarínu
  • 1 balení pečícího prášku
  • 4 vejce
  • 200 g cukru
  • vanilkový cukr
  • mléko k potírání 

Na náplň pro dva štrůdly budeme potřebovat: 

  • 10–12 jablek
  • cukr
  • vanilkový cukr
  • rozinky
  • rum (podle libosti)

60365a6636000image.pngSmíchejte mouku, pečící prášek, vejce, margarín, cukr a vanilkový cukr. Vytvořte dokonale hladké těsto, které necháte asi půl hodiny odpočívat.

Potom si připravíte náplň – oloupejte jablka, nařežte je na malé kousky a smíchejte s cukrem, vanilkovým cukrem a s rozinkami. Můžete přidat i kapku rumu, pro lepší vůni. 

Těsto rozdělte na dvě půlky a vyválejte ho do potřebného tvaru. Krásně vyválené pláty těsta naplňte a opatrně srolujte. Nakonec vytvořené štrůdly potřete studeným mlékem a dejte péct. V horkovzdušné troubě pečte na 180 °C asi 45 minut.

Ještě teplý štrúdl pocukrujte a servírujte například s vanilkovým přelivem.

Foto: Roter Hahn

Reklama