Snadné jídlo, které připravíte za půl hodinky. Ideální pro krásné slunečné dny, kdy nechcete trávit dlouhý čas u plotny. Připravte si jídlo a prostřete na zahradě, dvorku, terase či balkoně. Použijte čerstvé bylinky a máte voňavý víkendový oběd.
Dnešní recept vzniknul náhodou a tak trochu z nouze. Měli jsme doma kamaráda, kameníka, který nám obkládal studnu na zahradě. Chtěla jsem ho nakrmit, ale protože přišel trochu nečekaně, neměla jsem doma ani kousek masa. Jenže to by nebyla naše domácnost, aby se něco nenašlo. :-)
Bramborové gnocchi - noky, máme v lednici téměř pořád. Kupuji osvědčené, v pytlíku v Lidlu a vím, že budou vždycky dobré. Přiznám se, že domácí vyrábím jen zřídka. Kousek anglické slaniny v krabičce a ve spíži nikdy nesmí chybět zásoba sušených rajčat v oleji. Cibuli všech možných barev a druhů mám také po ruce.
Máte-li doma třeba kousek kuřecího masa nebo lososa, můžete je použít místo anglické slaniny.
Do práce!
Suroviny
- 1 balení gnocchi (500 g)
- 2 červené cibule
- 150 - 200 g anglické slaniny
- 1 sklenička sušených rajčat (nemusíte ji spotřebovat celou)
- sůl a pepř
- čerstvé bylinky - ideálně oregano
- parmezán
Postup
Rozehřejte si velkou pánev. Po rozehřátí na ni nalijte trochu oleje ze skleničky se sušenými rajčaty. Na pánev vysypejte gnocchi, rovnou ze sáčku a opékejte asi 5 minut. Měly by trochu změknout.
Do pánve přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, anglickou slaninu, na menší kousky nakrájená rajčata a klidně ještě trochu oleje ze skleničky. Ochuťte solí a pepřem.
Důkladně promíchávejte. Těsně před odstavením z plotýnky vmíchejte i čerstvé bylinky.
Rozdělte na talíře a posypejte parmezánem, nastrouhaným najemno.
Dobrou chuť přeje Elly.
Nový komentář
Komentáře
taky je kupujeme často..
Opravdu nouzovka pro zalepení žaludku.
tetička25 — #11 xxsumoxx — #12tato tepelna uprava jim staci.Kupovane gnocchi jsou uz predvarene. Ve vode se jen rozblemcaji ;-)
gnoschi mám opravdu ráda mňam
Ikdyž koupím hotové, musím dělat další porce bezlepkové, ta v krámu neseženu. každé vaření je pro mě vícechodové, tudíž dlouhé.
když se tak dívám na ty fotografiechtěla bych mít Arabelin prsten a točit jím pro další porci
Gnocchi jsem nikdy nejedla, ale vypadají dobře.
já je vařím , orestované by mi asi připadaly nehotové
Gnocchi se nemusí předem uvařit ve vodě?
Rikina — #8Já taky nemám ráda sušená rajčata... a parmezán vyloženě nesnáším... Ale gnochi se slaninou a s něčím, asi se špenátem, česnekem a smetanou, bych si dala a možná udělám na večeři. Takže Elly, díky za tip.
Recept vyzkouším, někdy takové rychlovka přijde vhod
Ellyyyyy
....šlo by to i bez slaniny a parmezánu ?
Pro začínající kuchařku dobrá inspirace. Já sklízím úspěchy se sekanou s vločkami a jablkem, to byl originální nápad, tedy aspoň pro mě.
tohle mě neláká
Dobrý nápad
Rajčata něčím nahradím
tak tohle bych si dala
vypadá to dobře