gnocchi se slaninou a sušenými rajčaty

Snadné jídlo, které připravíte za půl hodinky. Ideální pro krásné slunečné dny, kdy nechcete trávit dlouhý čas u plotny. Připravte si jídlo a prostřete na zahradě, dvorku, terase či balkoně. Použijte čerstvé bylinky a máte voňavý víkendový oběd.

Dnešní recept vzniknul náhodou a tak trochu z nouze. Měli jsme doma kamaráda, kameníka, který nám obkládal studnu na zahradě. Chtěla jsem ho nakrmit, ale protože přišel trochu nečekaně, neměla jsem doma ani kousek masa. Jenže to by nebyla naše domácnost, aby se něco nenašlo. :-)

Bramborové gnocchi - noky, máme v lednici téměř pořád. Kupuji osvědčené, v pytlíku v Lidlu a vím, že budou vždycky dobré. Přiznám se, že domácí vyrábím jen zřídka. Kousek anglické slaniny v krabičce a ve spíži nikdy nesmí chybět zásoba sušených rajčat v oleji. Cibuli všech možných barev a druhů mám také po ruce.

gnocchi se sušenými rajčaty

Máte-li doma třeba kousek kuřecího masa nebo lososa, můžete je použít místo anglické slaniny.

Do práce!

Suroviny

  • 1 balení gnocchi (500 g)
  • 2 červené cibule
  • 150 - 200 g anglické slaniny
  • 1 sklenička sušených rajčat (nemusíte ji spotřebovat celou)
  • sůl a pepř
  • čerstvé bylinky - ideálně oregano
  • parmezán

Postup

Rozehřejte si velkou pánev. Po rozehřátí na ni nalijte trochu oleje ze skleničky se sušenými rajčaty. Na pánev vysypejte gnocchi, rovnou ze sáčku a opékejte asi 5 minut. Měly by trochu změknout.

gnocchi

Do pánve přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, anglickou slaninu, na menší kousky nakrájená rajčata a klidně ještě trochu oleje ze skleničky. Ochuťte solí a pepřem.

gnocchi se sušenými rajčaty

Důkladně promíchávejte. Těsně před odstavením z plotýnky vmíchejte i čerstvé bylinky.

parmezán

Rozdělte na talíře a posypejte parmezánem, nastrouhaným najemno.

gnocchi se sušenými rajčaty a anglickou slaninou

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také