Přinášíme vám lahodné recepty, které by se vám mohly hodit pro sváteční tabuli. Hlavní ingrediencí je oblíbená zmrzlina Carte d´Or!
Větrníčky s vanilkovou zmrzlinou
Suroviny:
200 g mouka hladká
špetka soli
390 ml voda
100 g olej
260 g vejce
1 balení Carte d'Or vanilka
Příprava:
- Vodu s olejem a špetkou soli přivedeme k varu. Po té ihned zasypeme mouku a mícháme do pevné a nehrudkovité konzistence. Až se nám hmota nebude lepit na vařečku, ale ani na dno kotlíku, v němž na plameni restujeme.
- Takto dobře připravenou hmotu vložíme do kuchyňského robotu a necháme na střední chod míchat hnětačem do vychlazení.
- Je-li hmota chladná (stačí teplá), zalijeme postupně vejce a mícháme tak dlouho, dokud hmota není hladká a bez kousků.
- V tuto chvíli je hmota připravena ke stříkání na pečící papír. Stříkáme pomocí cukrářského sáčku malé větrníčky.
- Nastříkané větrníčky pokropíme lehce vodou a pečeme zprudka na 220 °C a po vyběhnutí dopékáme a lehce dosušujeme. Upečený větrníček bude zespoda i seshora pevný.
- Větrníčky necháme vychladit, poté prokrojíme a plníme zmrzlinou. Potom přiklopíme vrchním dílem a dáme zamrznout.
„Budeme-li chtít docílit karamelových nití na omotání kolem pyramidy, můžeme si vytvořit jednoduchý nástroj. Vezmeme ruční metličku ke šlehání a jednoduše jí sestříhneme šlehací drátky. Tento nástroj namočíme do karamelu a omotáváme tak pyramidu pomocí mnoha drátků z nichž nám ztéká karamel,“ radí Vladimír Krofta.
Hruškový sen
Suroviny:
4 hrušky
1 litr červeného vína
100 g medu
150 g jemného hnědého cukru
1 ks celé skořice
1 vanilkový lusk
10 ks hřebíček
5 meruněk (i kompotovaných)
50 g cukru
4 lívance
Carte d'Or Creme Caramel
Příprava:
Med a hnědý cukr rozpusťte v červeném víně a přiveďte k varu. Pak přidejte koření a celé oloupané hrušky a vařte, dokud hrušky nezměknou (tedy do té doby, než bude možné hrušku lehce překrojit nožem). Hrušky ponechte ve víně, dokud nevychladnou, pak je příčně překrojtea uložte v chladu. Připravte zálivku: Uvařte ve vodě meruňky s cukrem, rozmixujte, podle potřeby přeceďte a nechejte v chladu.
Podávání:
Na každý talíř položte 1 lívanec a přelijte ho trochou zálivky. Doprostřed lívance dejte spodní polovinu hrušky a na ni kopeček zmrzliny Carte d'Or Creme Caramel, který pak přiklopte horní polovinou hrušky. Nakonec vše polijte zbylou zálivkou.
Ledová káva
Suroviny:
Carte d'Or vanilka
šlehačkou
Příprava:
Do poháru Ledová káva vložíme 2 kopečky vanilkové zmrzliny a zalijeme ledovou kávou. Vrch kávy ozdobíme šlehačkou, posypeme mletou kávou, případně i 1–2 kávovými zrny.
Více najdete na www.cartedor.cz
Nový komentář
Komentáře
dobroty
vse vypada moooooc chutne
ty větrníčky bych si dala
Všechno to vypadá nááádherně, ta ledová káva nemá chybu
Báječné recepty!
dobré.........
no hruškový sen paráda...a ledová káva-no mňam
Vypadá to famózně... dala bych si...
Tak ten hruškový sen si musím udělat!
Jo větrníky to je moje. Mńam, mňam
pro oko i na chut to musí být bezva
hm,tak ledovou kávu bych si určitě dala