Co budete potřebovat? Přísady – vystačí na 2 litry sirupu
- 750 g odpeckovaných třešní
- 500 ml vody
- asi 50 g levandulových květů
- 750 g třtinového cukru
- 1 balíček Sirupfixu Dr. Oetker
- 2 chemicky neošetřené citróny
Jak na to?
- Na přípravu sirupu třešně vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a asi 10 minut povaříme. Odstavíme, necháme zchladnout a pomocí mixéru rozmixujeme. Poté přidáme levandulové květy, cukr, Sirup-fix a na plátky nakrájené citróny a uložíme přes noc do chladničky.
- Druhý den scedíme přes sítko. Sirup přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalijeme do sterilních a nahřátých lahví. Láhve uzavřeme pečlivě víčkem a asi na 20 minut je dáme naležato.
Dobrou chuť!
Podobné recepty a články:
- Testování Bohyně kuchyně ELLY: Letní zavařování s produkty Dr.Oetker
- Sezona zavařování je tu! Vyrobte si lahodné sirupy a džemy rychle a jednoduše
- Jahodová sezóna je v plném proudu. Uvařte si do zásoby jahodový džem
Nový komentář