Ingredience na 4 porce karbanátky:

  • 150 g sójového granulátu
  • 500 g červené řepy
  • 250 g mouky
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 250 ml vody
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce chia semínek
  • rostlinný olej

Postup:
Budeme potřebovat sójový granulát připravený podle návodu. Granulát necháme okapat a dáme do mísy, přimícháme syrovou červenou řepu, kterou oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme vodu, chia semínka, sójovou omáčku, prolisovaný česnek a nakonec mouku. Ze směsi vytvarujeme karbanátky. Plech vyložíme pečicím papírem a potřeme olejem. Pečeme při teplotě 180 °C, dokud nemají karbanátky světle hnědou kůrku.

Ingredience na 4 porce batátové pyré:

  • 2 větší batáty
  • 40 g Flora Original
  • 400 ml rostlinného mléka
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:
Batáty oloupeme, nakrájíme a vaříme ve vodě do změknutí. Uvařené batáty scedíme, přidáme Floru a rostlinné mléko. Tyčovým mixérem vymícháme hladké pyré.

Čas:
60 minut (karbanátky) + 20 minut (batátové pyré)

KAMPAŇ ROSTLINNÉ PONDĚLÍ 
 
Veganství a vegetariánství je stále populárnějším způsobem životního stylu, jedná se ale o velmi specifické způsoby stravování. Kampaň „Rostlinné pondělí“, která v různých podobách existuje již přes 100 let, neprosazuje vegetariánství nebo veganství jako takové, ale větší množství jídel z rostlinných zdrojů tak, aby byl jídelníček vyvážený. Pro začátek zařazením jednoho vege-dne. Do České republiky přináší tuto kampaň značka Flora.

Více inspirace včetně pondělních rostlinných jídelníčků až do konce května najdete na www.rostlinnepondeli.cz.

Na stránkách najdete také motivaci k většímu zapojení rostlinné stravy do vašeho života – SOUTĚŽ O POBYT NA SRÍ LANCE V HODNOTĚ 100.000 Kč.

Více inspirace včetně pondělních rostlinných jídelníčků až do konce května najdete na stránkách www.rostlinnepondeli.cz.

Reklama