Prostor The Gallery Lounge: Elegantní proměna s thajským nádechem
The Gallery Lounge prošel stylovou proměnou, která v sobě nese kouzlo a tajemství Thajska. Pod dohledem hotelového floristy Ivana Sablatury se interiér rozzářil exotickými květinami a noblesními palmami, díky nimž se hosté ocitají ve světě luxusu a opulence. Atmosféru umocňuje exkluzivní stojan na čaj, inspirovaný lotosovým květem, a pečlivě sestavené menu nesoucí v sobě ducha seriálu Bílý Lotos.
Kulinářská cesta plná thajské elegance
Vizualně dokonalý odpolední čaj, vytvořený týmem šéfkuchaře Nicholase Trosiena, Executive Sous Chefa Aniella Turca a šéfcukráře Giovanniho Marca Carandina, propojuje bohaté kulinářské tradice Thajska s dekadentním stylem populárního seriálu.
Menu nabízí symfonii výrazných chutí a vytříbené prezentace. Hosté si mohou vychutnat delikatesy inspirované Thajskem, jako je jemný thajský salát s humrem, doplněný kořenovou zeleninou, lístky shiso a sladkým chilli gelem. Marinovaný losos na rýžovém krekru v sobě spojuje sójovou omáčku s houbami, směs koření Prik Laab a zelenou cibulku, zatímco hovězí „Larb“ servírované v listech salátu Little Gem osvěží kombinací zelené papáji a máty.
Sladkou tečku zajišťují dezerty, které propojují thajské ingredience s moderním cukrářským uměním. „Thailand“ Entremets přináší spojení zakysané smetany, skořice a mangového kompotu, zatímco vanilkový „Dòk Mái“ s praženou thajskou vanilkou je elegantně doplněn pohankovým praliné a karamelovým krémem. Milovníci tropických chutí si zamilují banánovou tartaletku s křupavou vrstvou z černého sezamu a Chantilly krémem s limetkovými listy kaffir.
Tradiční scones tentokrát přichází v jedinečné variantě s aromatickým kardamomem a zázvorem, doplněné o klasickou hustou smetanu a pikantní mangové chutney.
Koktejly vyprávějící příběh: Z Maui až na Koh Samui
Celý zážitek doplňuje pečlivě sestavené koktejlové menu inspirované třemi sériemi The White Lotus, které hosty přenesou do ikonických destinací:
• Pineapple Suite – Tropický koktejl odrážející energii havajského ostrova Maui z první sezóny.
• The Lotus – Elegantní pocta romantickému půvabu sicilské Taorminy ze druhé sezóny.
• Coconut Paradise – Koktejl inspirovaný thajským ostrovem Koh Samui ze třetí sezóny, spojující sladkost kokosu a vůni thajského pandánu.
The White Lotus odpolední čaj si můžete vychutnat v The Gallery hotelu Four Seasons každý pátek až neděli od 14:00 do 19:00 za cenu 1 450 Kč za osobu.
Rezervace je možná prostřednictvím OpenTable.
Nový komentář