5b59c34326a17obrazek.jpg

Na 4 porce salátu budete potřebovat:

  • 2 ks salátu pak choi
  • 1 ks ledový salát
  • 2 svazky jarní cibulky
  • 1 ks řapíkatého celeru
  • 2 ks čekanky bílé
  • 2 ks červené cibule
  • pár lístků koriandru
  • pár lístků bazalka 
  • 1 ks manga
  • 2 ks limetek
  • 1 lžíce sezamového semínka 
  • 2 ks chilli paprička
  • 0,15 kg sojových výhonků

Na zálivku:

  • 1 dcl rybí omáčka
  • 0,1 kg cukr
  • limetová šťáva ze 4 limet
  • 1 ks chilli papričky
  • 0,1 kg zázvor
  • 2 dcl voda
  • 0,04 l olivový olej

Všechny saláty a červenou cibuli nakrájíme na šikmé proužky. Mango oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Ze stonků bazalky a koriandru natrháme lístky a chilli papričku nakrájíme na tenká kolečka.  Všechny ingredience na zálivku dáme do hrnce a vaříme přibližně 20 minut. Poté zcedíme a přidáme kapku olivového oleje.  Všechnu zeleninu promícháme, přidáme vychladlou zálivku, opět promícháme a servírujeme. Nakonec salát posypeme sezamovým semínkem.

Foto: Sodexo

5b59c3dec2cc8obrazek.jpgRecept připravil Pavel Kyzr, kuchař restaurace Dave B.

Začínal v hotelu Inter-Continental, kde se učil základy poctivé a kvalitní gastronomie. Poté prošel řadou prestižních restaurací jako je Ambiente Brasileiro, La Gare, Les Moules, La Bodeguita del Medio a byl u otevření restaurace La Casa Argentina a Casserol. Díky těmto zkušenostem ovládá mimo české kuchyně přípravu steaků, francouzskou, belgickou, kubánskou a středomořskou kuchyni. Má rád kuchyni lehkou, svěží, čerstvou a pestrou, plnou čerstvých bylinek a svěžích chutí.  V kuchyni nemá rád stereotyp, a proto v Dave B. mění komplet celé menu vždy jednou za měsíc, tak, aby zákazníci byli vždy překvapeni něčím jiným a novým.

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit