Na 4 porce salátu budete potřebovat:
- 2 ks salátu pak choi
- 1 ks ledový salát
- 2 svazky jarní cibulky
- 1 ks řapíkatého celeru
- 2 ks čekanky bílé
- 2 ks červené cibule
- pár lístků koriandru
- pár lístků bazalka
- 1 ks manga
- 2 ks limetek
- 1 lžíce sezamového semínka
- 2 ks chilli paprička
- 0,15 kg sojových výhonků
Na zálivku:
- 1 dcl rybí omáčka
- 0,1 kg cukr
- limetová šťáva ze 4 limet
- 1 ks chilli papričky
- 0,1 kg zázvor
- 2 dcl voda
- 0,04 l olivový olej
Všechny saláty a červenou cibuli nakrájíme na šikmé proužky. Mango oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Ze stonků bazalky a koriandru natrháme lístky a chilli papričku nakrájíme na tenká kolečka. Všechny ingredience na zálivku dáme do hrnce a vaříme přibližně 20 minut. Poté zcedíme a přidáme kapku olivového oleje. Všechnu zeleninu promícháme, přidáme vychladlou zálivku, opět promícháme a servírujeme. Nakonec salát posypeme sezamovým semínkem.
Foto: Sodexo
Recept připravil Pavel Kyzr, kuchař restaurace Dave B.
Začínal v hotelu Inter-Continental, kde se učil základy poctivé a kvalitní gastronomie. Poté prošel řadou prestižních restaurací jako je Ambiente Brasileiro, La Gare, Les Moules, La Bodeguita del Medio a byl u otevření restaurace La Casa Argentina a Casserol. Díky těmto zkušenostem ovládá mimo české kuchyně přípravu steaků, francouzskou, belgickou, kubánskou a středomořskou kuchyni. Má rád kuchyni lehkou, svěží, čerstvou a pestrou, plnou čerstvých bylinek a svěžích chutí. V kuchyni nemá rád stereotyp, a proto v Dave B. mění komplet celé menu vždy jednou za měsíc, tak, aby zákazníci byli vždy překvapeni něčím jiným a novým.
Nový komentář
Komentáře
Dobrota.