Dobrou zprávou je, že Kaufland má jako jediný obchodní řetězec u nás vlastní masozávod v Modleticích u Prahy. Celý proces výroby tak má pod kontrolou – od pečlivého výběru masa od prověřených farmářů až po distribuci do jednotlivých prodejen. Díky tomu jsou všechny výrobky zárukou čerstvosti a nejvyšší kvality, která jim každoročně přináší několik ocenění. Zajímalo nás, jak tyto klobásky chutnají.
Foto: Michal Protivanský
Jaké klobásy jsme měli možnost testovat? Podívejte se na náš seznam, budeme rádi, když naše reálné recenze budou inspirací pro vaši grilovací párty. Klobásy na grilu, to je jistota, která chutná skoro všem, kdo má rád maso.
Foto: Michal Protivanský
Testované klobásy byly vyrobeny podle tradičních receptur s vysokým obsahem masa a jsou plněny v přírodním skopovém nebo vepřovém střívku. Určitě oceníte, stejně jako my, že neobsahují žádné zvýrazňovače chuti a splňují České cechovní normy.
Foto: Michal Protivanský
Konkrétně jsme grilovali Hovězí klobásu, Vepřovou klobásu s cibulkou, Vinnou klobásu, která je vyráběna podle původní receptury z roku 1955 a s Veltlínským vínem z Vinařství Bzenec. Dále pak Vepřovou klobásu hořčičným semínkem nebo s bylinkami. Zajímavostí je, že i když si mnoho lidí propojuje vinnou klobásu s obdobím Vánoc, patří tento druh klobásy mezi nejprodávanější právě pro grilování. Vinné klobásy prostě milujeme!
Foto: Michal Protivanský
Jak nám čerstvé klobásy na gril od značky K-Mistři od fochu z Modletic!, z Kauflandu chutnaly?
Foto: Michal Protivanský
Klára
Ochutnala jsem všechny druhy čerstvých klobás a musím říci, že mi chutnaly naprosto všechny. Naprosto u mě bodovala Vepřová klobása s bylinkami. Sice byla malinko sušší, ale to je proto, že je v ní 85% vepřového masa. Chuťový mix bylinek byl naprosto vychucený a celá klobáska pak byla harmonií chutí. Nedala jsem si k ní žádné dochucovadlo, chutnala mi jen tak samotná. I ostatní klobásy byly skvělé, například Vepřová klobása s cibulkou byla také výtečná, chuť cibule krásně doladila chuť klobásy, krásně šťavnaté. Musím říci, že se všechny moc povedly a mohu je doporučit všem, co si chtějí užít kvalitní a chutnou grilovačku. Klobásy jsou jistota, navíc s nimi nemáte práci, jen je položíte na gril a čekáte, až se ugrilují.
Foto: Michal Protivanský
Vendula
Přiznám se, že až do naší testovací grilovací párty jsem netušila, že sortiment klobásek a párečků od značky K-Mistři od fochu z Modletic! z Kauflandu je tak široký. Do Kauflandu se tak často nedostanu, ale možná změním své nákupní návyky. Byla jsem totiž moc mile překvapená chutí a kvalitou. Nejvíce u mne zabodovaly hovězí klobásky a překvapivě i vinná klobása, kterou mám spíše spojenou s vánočními svátky. Ale i ostatní rozhodně nebyly špatné, naopak. Zkuste je taky, uvidíte.
Marta
Abych byla upřímná, nejsem zrovna milovnicí klobásek. Mám na grilu raději pořádný flák masa. Ale celkem mi chutnaly. Docela mě překvapilo, kolik toho ve svém sortimentu K-Mistři od fochu z Modletic! mají. Že existuje tolik druhů klobásek, to jsem netušila. Z ochutnaných klobás mi chutnala nejvíc vinná klobása a vepřová klobáska s bylinkami. Ale zaujala mě i varianta s hořčičným semínkem. A ke klobáskám samozřejmě nejlépe pořádně pikantní hořčice.
Foto: Michal Protivanský
Veronika
Dalo mi to zabrat, ale nakonec jsem ochutnala všechny druhy klobásek, které se na naší redakční grilovačce servírovaly. Musím ocenit hlavně vysoký obsah masa a také to, že na všech produktech bylo na první ochutnání poznat, že jsou vyráběné podle nejvyšších standardů a z kvalitních surovin, a navíc všechny lákavě voněly. Na první místo bych podle vlastní chuti asi zařadila vepřovou klobásku s cibulkou. Ta v ní byla namletá skutečně najemno a skvěle doplňovala chuť vepřového masa. Vinnou klobásu jsem měla vždy spojenou s Vánocemi, ale díky Kauflandu už vím, že si ji mohu klidně ogrilovat i v létě. Byla skvělá. Chuťově i vizuálně zajímavá byla také vepřová klobáska s bylinkami. Každopádně ať už sáhnete po kterékoli, troufám si říct, že neuděláte chybu. A nezapomeňte na hořčici K-Favourites! Dokonalá chuťová symfonie.
Foto: Michal Protivanský
Michaela
Letní grilovačky prostě miluju a s létem je mám spojeny. Moc si užívám tu pohodu s přáteli nebo rodinou u dobrého jídla a pití. Grilování s kolegy, s Kauflandem a s našimi čtenářkami jsem si také nemohla nechat ujít. Těšila jsem se na novinky v podobě grilovacích klobásek značky K-Mistři od fochu z Modletic!. Ochutnala jsem od každého druhu a byla jsem velice příjemně překvapená. Všechny byly moc dobré, čerstvé a výborně dochucené a to tak, že nebyla potřeba žádné hořčice, dipu či jiného dochucovadla. Já osobně jsem si zamilovala Hovězí klobásu a Vinnou klobásu, kterou jsem na grilu neznala a lepší jsem nikdy neochutnala. Receptura, podle které je vyráběna je naprosto boží. Oceňuji, že neobsahují žádné zvýrazňovače chuti, mají vysoký podíl masa, jsou plněny v přírodním skopovém nebo vepřovém střívku a hlavně jsou čerstvé. Moc děkuji Kauflandu a jejich řeznickým mistrům za skvělý gastronomický zážitek.
Foto: Michal Protivanský
Zuzana
Foto: Michal Protivanský
Když doma grilujeme, většinou je to klasický kuřecí steak nebo sýr. Klobásy pro mě vždycky byly tak trochu stranou. Prostě „uzenina, ve které může být kde co,“ jak by řekla moje maminka. O to víc jsem byla překvapená skvělou chutí všech klobásek, které jsem měla možnost ochutnat. Úplně super byla vinná klobása nebo vepřová klobása s cibulkou. Výtečné ale byly i ty ostatní. Když jsem si přečetla na obalu složení, přišlo další překvapení. Žádné náhražky, barviva, éčka nebo dochucovadla. Prostě jen kvalitní maso, bylinky a koření. Každopádně doporučuji a při příští grilovačce na našem stole klobásy z Kauflandu od Mistrů od fochu z Modletic! rozhodně chybět nebudou.
Foto: Michal Protivanský
Náš tip: Hlídejte teplotu a zbytečně nenařezávejte
Pro grilování čerstvých klobás je důležitý správný postup přípravy – po vyndání z lednice nechte nejprve klobásy při pokojové teplotě chvíli odležet, a hlavně je nenařezávejte. Všechna lahodná šťáva tak zůstane uvnitř.
Foto: Michal Protivanský
Jak klobásy dochutit a jakou přílohu zvolit?
My jsme si v rámci testování dali ke klobásám zeleninové saláty a pečivo. Pokud půjdete nakoupit do Kauflandu i další potraviny kromě čerstvých klobás, v prodejnách Kaufland najdete samozřejmě také čerstvé pečivo, zeleninu od regionálních dodavatelů, různé grilovací omáčky, ale i veškeré vybavení ke grilování od grilů, grilovacího náčiní, podpalovače, uhlí, brikety, až po ekologické jednorázové nádobí. Vše pro chytrou grilovačku pořídíte na jednom místě – a to je super. Více na www.kaufland.cz.
Foto: Michal Protivanský
- Vše pro chytrou grilovačku… z Kauflandu
- Kvalita na gril… z Kauflandu
- Češi mění své kávové návyky. Přešli k zrnkové kávě a kupují menší půlkilová balení
Nový komentář
Komentáře
Opravdu široký a zároveň zajímavý sortiment. Ani jsem nevěda, co vše Kaufland nabízí. Částečně je to i tím, že se díky zranění do obchodu nedostanu. Ovšem vinnou klobásu jsem také na grilu nikdy nejedla. V hlavě jí mám prostě nastavenou jako vánoční pokrm. Rozhodně děkuji za inspiraci