DSC_0002.jpg (106 KB)

Je to snadné. Stačí jen otevřít plechovku a za chvilku máte oběd. Tak to s těstovinami bývá. 

Suroviny

  • 400 g těstovin
  • 400 g tuňáka v oleji
  • 300 g cherry rajčat nebo menších rajčat
  • 300 g mozzarelly
  • 300 g creme fraiche
  • 2 hrsti čerstvé nasekané bazalky
  • sůl
  • pepř
  • trochu parmezánu
  • trocha olivového oleje

IMG_20180822_141045.jpg (355 KB)

Postup

Těstoviny dejte vařit do osolené vody. Vařte je al dente.

Rajčata i mozzarellu si nakrájejte na kousky. Připravte si velkou, hlubokou pánev. V ní rozehřejte olivový olej a vsypejte do ní rajčata. Opékejte, až místy začnou hnědnout. 

Přidejte mozzarellu, creme fraiche, tuňáka a bazalku. Promíchejte. Dochuťte solí a pepřem, opět promíchejte. Už nevařte.

IMG_20180822_145759.jpg (210 KB)

Těstoviny sceďte, nechejte si hrnek vody, ve které se vařily. Přidejte těstoviny do pánvičky k tuňákové směsi s rajčaty. Promíchejte a podle potřeby přidejte část vody z vaření těstovin, aby nebyly suché. Vznikne tak příjemná krémová omáčka.

Promíchané těstoviny dejte do jedné velké zapékací misky nebo do menších mističek. Posypejte nastrouhaným parmezánem.

IMG_20180822_150414.jpg (262 KB)

Zapékejte v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 15 až 20 minut.

Dobrou chuť přeje Elly.

Máte rádi tuňáka? Inspirujte se recepty na našem magazínu

Tuňák s mátou a těstovinami

DSC_0794.jpg (104 KB)

Tuňák v koriandrovém chlebu naan

naan1.jpg (79 KB)

Letní těstovinový salát s tuňákem a olivami

DSC_1295.jpg (84 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková