Je to snadné. Stačí jen otevřít plechovku a za chvilku máte oběd. Tak to s těstovinami bývá.
Suroviny
- 400 g těstovin
- 400 g tuňáka v oleji
- 300 g cherry rajčat nebo menších rajčat
- 300 g mozzarelly
- 300 g creme fraiche
- 2 hrsti čerstvé nasekané bazalky
- sůl
- pepř
- trochu parmezánu
- trocha olivového oleje
Postup
Těstoviny dejte vařit do osolené vody. Vařte je al dente.
Rajčata i mozzarellu si nakrájejte na kousky. Připravte si velkou, hlubokou pánev. V ní rozehřejte olivový olej a vsypejte do ní rajčata. Opékejte, až místy začnou hnědnout.
Přidejte mozzarellu, creme fraiche, tuňáka a bazalku. Promíchejte. Dochuťte solí a pepřem, opět promíchejte. Už nevařte.
Těstoviny sceďte, nechejte si hrnek vody, ve které se vařily. Přidejte těstoviny do pánvičky k tuňákové směsi s rajčaty. Promíchejte a podle potřeby přidejte část vody z vaření těstovin, aby nebyly suché. Vznikne tak příjemná krémová omáčka.
Promíchané těstoviny dejte do jedné velké zapékací misky nebo do menších mističek. Posypejte nastrouhaným parmezánem.
Zapékejte v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 15 až 20 minut.
Dobrou chuť přeje Elly.
Máte rádi tuňáka? Inspirujte se recepty na našem magazínu
Tuňák v koriandrovém chlebu naan
Letní těstovinový salát s tuňákem a olivami
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Prima, tento recept určitě zkusím.
Vypadá to krásně, musím vyzkoušet