DSC_1183.jpg (114 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Když dětem řeknete, že budou k obědu těstoviny se sýrem, budou šťastní jako blechy. Do mac and cheese se často používá čedar, ale taky mascarpone. Můžete přidat také maso, pokud se bez něj neobejdete. 

Náš tip

Když celé těstoviny zasypete směsí nastrouhaného sýra a strouhanky, budete mít dokonale křupavou kůrčičku!

Suroviny

  • 450 g těstovin - nejlepší jsou široké nudle
  • 4 lžíce másla
  • trocha čerstvého nebo sušeného oregana
  • 100 g parmezánu
  • 150 g čedaru, maasdamu nebo goudy
  • 250 g mascarpone
  • sůl a pepř na dochucení
  • špetka muškátového oříšku

Postup

Troubu si předehřejte na 200 °C.

Těstoviny uvařte v osolené vodě. Uvaření těstoviny sceďte, ale stranou si nechejte jeden hrnek vody, ve které se těstoviny vařily.

Těstoviny nasypejte zpět do hrnce a přidejte máslo a oregano. Přidejte mascarpone a větší část směsi nastrouhaných sýrů. Trochu si nechejte na posypání. Ochuťte špetkou muškátového oříšku a můžeme ještě dochutit solí, je-li to potřeba, a pepřem.

Promíchejte a dejte na mírnou teplotu na plotýnku. Přidejte vodu z těstovin a míchejte, dokud se sýr nerozpustí.

Směs přesypejte do zapékací mísy, posypejte strouhaným sýrem a dejte na 15 minut zapéct do předehřáté trouby. Po deseti minutách můžete ještě přidat teplotu a nechat zezlátnout sýrový povrch.

Dobrou chuť přeje Elly.

Italské risotto se sýrem

1.jpg (160 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Krůtí roláda s risottem

2.jpg (103 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama