špenátové těstoviny

Suroviny

balíček těstovin - nejlepší jsou „mašličky“ či „vřetýnka“
250 g čerstvých špenátových listů (nebo mražený listový špenát)
3 stroužky česneku
250 g lučiny nebo tvarohu
100 g parmazánu nebo jiného strouhaného sýra
sůl a bílý pepř

Postup

V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente. Polovinu špenátu rozmixujeme v mixéru, spolu s česnkem, lučinou a asi polovinou tvrdého sýra (parmezánu). Rozmixujeme dohladka.
Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme zpět do hrnce a smícháme se špenátovou omáčkou. Nakonec přidáme zbylé špenátové listy, lehce nasekané, a už jen prohřejeme.
Osolíme a okořeníme, na talíři posypeme parmezánem.

Dobrou chuť přeje Ivetka.

Reklama