Patříte k milovníkům těstovin? K těm, které potěší vřeténka, špagety, kolínka, fleky, mašličky…na všechny možné způsoby? Pak určitě víte, že právě těstoviny nabízejí velmi široké možnosti zpracování, při kterých může i méně zdatnější kuchař či kuchařka bez obav využívat svou fantazii. Dávno pryč jsou doby, kdy jsme si pod pojmem „těstoviny“ představili špagety s kečupem, zapékané fleky s uzeným masem či kolínka s nějakou universální hnědou omáčkou. Velkou oblibu si získaly omáčky smetanové. Ať už smetanové nebo sýrové, vždy jsou velmi chutné.

 

Dnes vám přinášíme dva recepty, které možná zpestří váš rodinný jídelníček. Naším tipem na smetanové omáčky jsou recepty s výtečnou Ramou Cremefine.

 

Mašličky se šlehačkou

Počet porcí - 4.

Doba přípravy - 30 minut.

 

Seznam ingrediencí:

1 balíček těstovin – mašliček

250 ml Rama Cremefine ke šlehání

50g másla

5 dkg šunky

Špetka hladké mouky

Špetka cukru

Lžička citronky

Špetka soli

 

Uvaříme si těstoviny dle návodu a scedíme. Na másle zpěníme šunku nakrájenou na kostičky, přidáme hladkou mouku, uděláme světlou zásmažku  a zalijeme Ramou Cremefine nebo smetanu a mícháme zhruba minutu. Pokud se vám bude zdát, že  omáčka hodně zhoustla, přidáme trochu mléka, ochutíme podle své chuti - špetka soli, špetka cukru a nakapat citronovou štávu a vše zamícháme. Uvařené těstoviny vložíme do připravené ochucené omáčky a pořádně zamícháme a můžeme podávat.

 

Bazalkové těstoviny

Počet porcí -  4

Doba přípravy – 30 minut

 

Seznam ingrediencí

 

500 g mletého masa

2 lžičky másla

1 kelímek Rama Cremefine ke šlehání

2 lžičky sušené bazalky

1 lžička soli

Špetka čerstvě mletého pepře

1 -  lžíce mouky

400 g těstovin

 

 

 

Postup přípravy:
Na roztopeném másle orestujeme mleté maso, opepříme, osolíme a zaprášíme moukou. Přilijeme trošku vody a Ramu Cremefine nebo smetanu. Přidáme bazalku a chvíli povaříme. Podáváme s těstovinami.

 

Více receptů najdete na www.rama-web.cz

 

 

 

TÉMATA:
SEZONA