2.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 400 g těstovin 
  • 400 g zeleného chřestu
  • 100 g kvalitní šunky
  • 150 ml bílého vína 
  • 2 šalotky
  • 1 lžíce olivového oleje 
  • 1 vrchovatá lžíce másla
  • 80 g sýra Gran Moravia
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

1.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Těstoviny uvařte v osolené vodě. Ve velké pánvičce rozehřejte olej a dejte opékat nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte na kousky nakrájený chřest. Společně opékejte 5 minut. Přisypejte nakrájenou šunku a ihned zalijte vínem.

Zvyšte teplotu a nechejte víno z pokrmu vyvařit. Ochuťte solí a pepřem.  Vmíchejte máslo a uvařené těstoviny. Nechejte si stranou hrnek vody z vaření těstovin a podle potřeby přidejte do jídla v pánvičce. Vznikne tím příjemná omáčka. Posypejte nastrouhaným sýrem. Vznikne příjemná omáčka.
Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Domácí těstoviny

3.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Letní těstovinový salát s olivami a tuňákem

4.jpg

Foto: Alena Kolaříková