Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 400 g těstovin
- 400 g zeleného chřestu
- 100 g kvalitní šunky
- 150 ml bílého vína
- 2 šalotky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 vrchovatá lžíce másla
- 80 g sýra Gran Moravia
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
Foto: Alena Kolaříková
Postup
Těstoviny uvařte v osolené vodě. Ve velké pánvičce rozehřejte olej a dejte opékat nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte na kousky nakrájený chřest. Společně opékejte 5 minut. Přisypejte nakrájenou šunku a ihned zalijte vínem.
Zvyšte teplotu a nechejte víno z pokrmu vyvařit. Ochuťte solí a pepřem. Vmíchejte máslo a uvařené těstoviny. Nechejte si stranou hrnek vody z vaření těstovin a podle potřeby přidejte do jídla v pánvičce. Vznikne tím příjemná omáčka. Posypejte nastrouhaným sýrem. Vznikne příjemná omáčka.
Ihned podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Letní těstovinový salát s olivami a tuňákem
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář