Právě touha zůstat štíhlá stojí na žebříčku našich „ženských“ přání velmi vysoko. Těžko bychom hledali ženu (nebereme–li v úvahu tu hrstku vyvolených, které mohou sníst cokoli a nepřiberou ani gram), která se nikdy nehlídala v jídle nebo nezkusila žádnou dietu. Vzpomeňme si na rady zkušených a moudrých, které říkaly: “Diety nemají smysl, jejich efekt je krátkodobý.“ Nebo na vtipné poznámky skeptických drahých poloviček: “Neblbni a pojď se najíst, už to s tebou není k vydržení. Už jsem si zvykl, že žiju s baculkou...“
Máme pro vás ideální řešení, při kterém se nebudete trápit hlady, pochutnáte si a přitom se budete stravovat zdravě. To řešení se jmenuje středomořská dieta. Ale nelekejte se - nejedná o dietu v zažitém slova smyslu, nýbrž o změnu stravovacích návyků – omezení konzumace knedlíků, omáček, smažených řízků a přejímání středomořského stylu stravování. Právě díky lahodné
„Ale po těstovinách se přece tloustne!“ mají jistě mnohé z vás na jazyku. A v tom je právě zakopán pes. Nepleťme si pojmy výživnost a kalorická hodnota. Těstoviny jsou totiž výživné a zároveň mají nízkou energetickou hodnotu. Příčinou nadváhy není konzumace těstovin, ale vysoce kalorické a těžké omáčky, kterými si je tak rády zaléváme a rozhodně jimi nešetříme. Naopak rajčatovými a zeleninovými omáčkami rozhodně nic nezkazíme, ba právě naopak: pochutnáme si a navíc dodáme tělu životně důležité látky. Pouhým přidáním těstovin se zeleninový salát stane plnohodnotným hlavním chodem vynikající chuti - to žádná jiná ingredience nedokáže!
Každá žena ocení rychlost přípravy a rozmanitost delikates, jejichž základ tvoří právě těstoviny. Těstovinové pokrmy připravíte v mžiku. Navíc tyto zázraky z obilí nesoucí název těstoviny obsahují celou řadu vitaminů a zdraví prospěšných látek. Jsou přirozeným zdrojem vitaminů řady B (B2, B5, B12), ty nejkvalitnější – semolinové - těstoviny navíc obsahují pro organismus důležitý vitamin E - zabraňující předčasnému stárnutí buněk a podporující krvetvorbu. Příjem potravin obsahujících vitamin B2 je nezbytný zejména v těhotenství a při kojení. Vitamin B5 má blahodárné účinky na naše vlasy a nehty a přítomnost vitaminu B12 v lidském organismu je nesmírně důležitá pro krvetvorbu a proti únavě.
Jak ale vybrat ty nejkvalitnější těstoviny, které se nelepí a výborně chutnají? Na našem trhu je běžně dostupná široká škála těstovin mnoha značek. V první řadě bychom se měli rozhodnout, zda dáme přednost bezvaječným, nebo vaječným těstovinám. Mezi nejoblíbenější a zároveň nejkvalitnější patří semolinové těstoviny vyráběné z tvrdozrnné pšenice. Vysoce kvalitní těstoviny bezpečně poznáme podle dvou základních kritérií - jasně žluté barvy bez teček a nečistot a podle zabarvení vody, ve které se těstoviny připravovaly. Voda, ve které se vařily vysoce kvalitní semolinové těstoviny, zůstává i po odstavení čirá.
Nejkvalitnější těstoviny mohou dosahovat gigantické délky, aniž by se lámaly a lepily. Všechny tyto vlastnosti bezesporu splňují těstoviny Barilla, které jsou pro svou vysokou kvalitu a vynikající chuť v zemi svého původu - Itálii - synonymem pro tu pravou pastu! Společnost Barilla - výrobce vysoce kvalitních těstovin - byla založena již roku 1877 v italském městě Parma jako rodinná firma. V současné době se jedná o největší výrobní a zpracovatelský potravinářský podnik v Itálii, v jehož čele stojí již čtvrtá generace rodiny Barilla.
Úspěch těstovin Barilla je založen na dlouholetých investicích do výzkumu, inovací a technologií. Vždyť i výrobní linky jsou zkonstruovány výhradně odborníky Barilla. Proto si můžete být jisti, že když se rozhodnete pro Barillu, dáváte sobě i své rodině skutečně kvalitní a zdravou stravu. Výroba potravin pod značkou Barilla vždy splňuje tři základní principy: prvotřídní kvalitu použitých surovin, nutriční vyváženost a samozřejmě delikátní chuť, která je puncem všech produktových řad.
Těstoviny Barilla se vždy uvaří „al dente“, to znamená „na skus“ (nerozvaří se), nikdy se nelepí a výtečně chutnají. Barilla nabízí těstoviny rozmanitých tvarů. Na českém trhu jsou běžně k dostání klasické Spaghetti (špagety), oblíbené Fusilli (vřetena), praktické Penne Rigate (trubky), lákavé Farfalle (motýli) a Gnocchi (ulity), jedinečné lasagne a konečně unikátní Canelloni (široké trubky).
Široký sortiment těstovin Barilla doslova pro každou příležitost je doplněn pestrou nabídkou hotových rajčatových omáček. Ty jsou obohaceny o typické italské byliny, olivy, nebo pikantní
Nový komentář
Komentáře
když se řekne Barilla, vybavím si oříškovou čokoládu...
Těstoviny asi špatné nebudou, ale ten článek...
Ja bych jenom k tem Italum a testovinam. Oni skutecne nejedi jenom testoviny, ale kdyz jsem takto kolem obeda chodila mestem (Rim) a z kancelari se vyritili urednici na obed, malokdo mel na taliri neco jineho nez testoviny, pizzu, ev. jeste jedli sendvice. Je pravda, ze k tomu mivali nejakou zeleninu.
K te pohode a klidu tady. To je mytus. Myslim, ze po mesici normalniho kazdodenniho italskeho zivota, by vetsina zmenila nazor. V kazdem vetsim meste, rozumej prelidnenem a precpanem, je jakakoliv cinnost spojena se stresem.
Mne, kdyz chci zarucene pribrat, staci, abych se zacala obirat stravovanim, dietami a resila co a kolik muzu, ci nemuzu. To se pak zradlo pro mne stane prioritou a nemyslim na nic jineho, nez kdy zas budu moci neco do ust vlozit.
Žábina:
jenže to je taky jeden velkej sacharid!
emma:
...já si dám prosím chlebíček když mám hlad
...
petruška 2: jenže vtip je právě v tom, že nejde jen o kalorie, ale i o to, že po těstovinách budeš mít hlad dřív než třeba po rýži. proč? protože glykemický index....blabla, jak už jsem psala tisíckrát! a když máš hlad, tak se co? NAJÍŠ!! a co dělá v těle hlad? nedostatek glukózy v krvi! takže si dáš co? něco sladkýho.... a už to jedeeeeeeee!
Já včera vařila těstoviny s brokolicí a sýrovou omáčkou (asi takovou jak píše gerda - 45). Jen jsem tam nedala ty žampiony a přitom jsem je doma měla - škoda. Ale i tak to bylo (
já orestuju na cibulce hovězí mleté maso, ochutím ho jako na guláš,podusím,přidám trochu kečupu, zahustím a tím polévám špagety...je to výborné
...
petruška: přečetla jsem si celou diskusi a nevidím nikoho křičet... to chce klid
petruška 2: Jediná, kdo tu křičís, jsi ty. My se tu normálně bavíme o tom, co nám chutná
gerda: V podstatě s tebou souhlasím, ale pro zjednodušení bych použila hotovou jíšku, proč se s tím patlat...
Suzanne:
Není nad vegetariánskou slaninu
mám pocit, že je vždycky moc zdravé právě to co leží ve skladech a je potřeba to prodat. Tak díky za reklamu, ale je nutno přidat ještě i poznýmku, že obyvatelé středozemí po těstovinách netloustnou jen díky lehkým olejům a zelenině. Ono taky milují přeslazené zákusky a přeslazenou kávu. Ale netloustnou možná i proto, že žijí ve velmi teplém pásmu a když je tělo zahřáté, zrychluje se i metabolismus a to znamená co? To znamená že vám v tom vedru ani moc nechutná a co sníte mnohem rychleji spálíte. A už jsem viděla i velmi mnoho obézních Italů a Řeků ,Turků a o jejich ženách ani nemluvě.
Tak už jste mě dostaly. Už papám. Dala jsem si vegetariánskou mísu - teplou zeleninku. Na chuť jsem tam přidala orestovanou slaninu a trošku jíšky, aby to tak neplavalo
klara: Nech si chutnat
Hannah01: jdu na obed, normalne tady slinim na klavesnici
klara:
Quattro Formagi
gnocchi s tučnou omáčkouuuu
Pavluska: Jasňačka, ono to ani samotnýmu člověku tak nechutná
. Manžel miluje už zmiňovaný rýžový nákyp
, a chodí na něj taky k mojí mamince
.