Těstoviny mají stálé místo na našich stolech. Oblíbily si je děti, dospělí, staří i mladí. S rajčaty, sýrovou omáčkou, s houbami, zapékané, připravené jako salát … zkrátka těstoviny mají mnoho podob a záleží jen na naší fantazii a momentální chuti, čemu dáme přednost.
Pro ty z vás, kteří neváhají zkoušet v kuchyni stále něco nového, máme dva výborné tipy. Tím prvním jsou konzervovaná rajčata Valfrutta.
Řešením jsou italská konzervovaná rajčata Valfrutta. Jsou vždy po ruce a také pořád čerstvá. Zpracovávají se totiž v těsné blízkosti rajčatových polí, a to vždy přímo v den sklizně. Unikátní způsob jejich zpracování bez přidání konzervačních látek zajišťuje vysoký obsah vitaminů a stopových prvků stejně jako jedinečnou chuť a vůni. Stačí je tedy použít stejně jako ta čerstvá.
Vařte s chutí čerstvých rajčat – ta od Valfrutty jsou k mání jako rajčatové pyré, krájená rajčata, loupaná rajčata a krájená rajčata s bylinkami, s česnekem a bazalkou. Skvěle se hodí jako základ omáček na těstoviny, výborně ozvláštní váš guláš, ale přidat je můžete např. do různých variací zapečených masových či zeleninových pokrmů.
Druhým tipem je olivový olej Monini, který v žádném případě nesmí ve výbavě vaší kuchyně chybět. Stravovací návyky, založené na konzumaci čerstvých ryb, ovoce, zeleniny a olivového oleje, můžeme obyvatelům Středomoří jen závidět. Právě tyto potraviny, které tvoří základ takzvané „středomořské“ diety zajišťují jižním národům dlouhověkost a vysokou odolnost proti civilizačním chorobám. Zejména účinky extra panenského olivového oleje jsou na lidský organismus doslova blahodárné. Dokáže se vyrovnat se „škodlivým“ cholesterolem“, a navíc nám dodává unikátní koktejl živin potřebných pro správné fungování našeho těla. Pro svou jedinečnou chuť i všestranné
V Itálii, která je ve spotřebě olivového oleje světovým lídrem, je nejoblíbenější a nejprodávanější značkou v kategorii extra panenského olivového oleje Monini. Rodina Monini již po tři generace vyrábí olivový olej z nejkvalitnějších odrůd oliv, a to zásadně za využití klasických metod zpracování – mechanického lisování výhradně bez chemické rafinace. U extra panenského olivového oleje Monini máte navíc jistotu, že dostáváte stále stejnou a zároveň tu nejlahodnější chuť, kterou podle tradice každý den testuje a ochutnává majitel společnosti Zefferino Monini, jeden z největších znalců olivového oleje na světě.
Vysoce kvalitní extra panenský olivový olej Monini běžně dostupný i na českém trhu, je vhodný pro studenou kuchyni zejména k dochucení salátů, pro přípravu omáček a marinád. Stejně dobře se Monini uplatní při přípravě teplých pokrmů a lze jím vhodně nahradit běžně používané oleje, které se ovšem vyrábí chemickou cestou. Můžete si vybrat ze dvou variant extra panenských olejů – Monini Classico, jehož bohatá a vyvážená chuť výborně doplňuje veškeré pokrmy. Nebo Monini Delicato, které se vyznačuje jemnou chutí bez výrazného olivového aroma, a je určeno pro ty, jež nevyhledávají intenzivní chuť oliv. S extra panenským olivovým olejem Monini budete vařit nejen zdravě, ale především velmi chutně!
Nový komentář
Komentáře
Taky se přidám s pochvalou, olej Monini je doma náš nejoblíbenější a s rajčaty od Valfruty mám taky samé dobré zkušenosti - hlavně je to rychlé, když člověk fakt spěchá.
Anika:souhlasím s tebou,jsou vynikající,mám doma vždy zásobičku
Kupuju pul litrovy rajcatovy krem na rajskou omacku
tyhle rajcata jsem jeste nezkousela, vic pouzivam cerstvy. Oleje taky stridam podle toho, co maji v obchodaku v akci, ale vzdycky je to extra virgin - bud Monini nebo Borges atd.
Pokud už musím použít konzervu, tak fakt používám od Valfrutty
. Mají výbornou přírodní chuť - sakra, já tady vypadám jak reklamní agent
. Olivové oleje střídám.
Konzervy nejim ani na dovolené
Já slyšela že frčí chleba s máslem....již ne kaviár a teprve ne těstoviny,ale právě obyčejný chléb namáznutý máslem.
Prostreny talir?
Aha.