Měli jsme možnost v redakci vyzkoušet klobásy od firmy Krahulík, které se vyrábí ve vyhlášeném „Území dravce“. Jak nám chutnaly?
Území dravce je značná část českomoravské Vysočiny s kouskem Jižních Čech. Je to místo, kde do výrobků firmy Krahulík proniká mocná energie přírody, esence lesů, rybníků a vůně pohledů k obzoru. Právě podmínky, ve kterých jsou klobásky vyráběny a kde probíhá proces zrání a sušení určují nejen kvalitu klobásky, ale i chuť. Všimněte si, že tyto zákonitosti využívají výrobci klobásek a salámů všude na světě. Proto i jedinečné klobásky z „Území dravce“ jsou tak jedinečné!
Měli jsme k dispozici tyto klobásy:
- Gombasecká
- Chamburizo
- Balaton
- Uherská
Jak dopadlo naše testování?
Klára Wimmerová: Maso mám ráda, tudíž nepohrdnu ani masnými výrobky. Nevyhýbáme se jim doma ani v létě, ačkoli musíme pečlivě sledovat trvanlivost, zvláště u šunky nebo u paštik. Ve dnech, kdy teploty stoupnou ke třicítce, jsme rádi využili možnost otestovat nové klobásky z Území dravce, u kterých opravdu nehrozí, že by podlehly vysokým teplotám.
Ne každý den mám náladu stát u plotny a připravovat teplou večeři, takže jsem tentokrát jen koupila chléb, který máme nejradši, nakrájela jsem zeleninu – okurky, papriky, rajčata – a na velký talíř vyskládala na tenká kolečka nakrájené klobásy – Gombaseckou, Uherskou, Chamburizo a Balaton. Tento způsob jejich konzumace mohu doporučit i vám, ačkoli se samozřejmě dají upravit i tepelně a můžete jimi ozvláštnit třeba guláš nebo nějakou hustou polévku.
Nejvíce mě chutí oslovila klobása Uherská, která je výraznější a trošku „štiplavá“, což mám moc ráda. Manželovi zase chutnal jemnější Balaton a také klobása Gombasecká. Klobása Chamburizo je pikantnější a zdála se nám oproti ostatním i mastnější, proto se chystám ji využít při vaření. Třeba ji zkusím vložit mezi ostatní suroviny, až budu péct ražniči. :)
Všechny čtyři klobásy firmy Krahulík, které se suší na Území dravce v přírodních sušárnách, vám mohu doporučit, jsou masité a chuťově vyvážené a určitě milovníky těchto masných výrobků nezklamou.
Klára Křížová s přáteli: Testování jsem využila pro návštěvu přátel. Nakrájela jsem na prkýnko všechny čtyři vzorky a pustili jsme se do ochutnávky. Chvíli bylo slyšet jen pochvalné mručení a po vzorcích se během chvíle zaprášilo, takže jsem ještě musela přikrájet. Obstály všechny čtyři klobásy, oblíbenost a preference se lišily podle chutí jednotlivců – já třeba mám ráda ostřejší věci, tak jsem na první místo dala Uherskou klobásu, moje kamarádka Laďka si více oblíbila Gombaseckou, která je také pikantní, ale je jemnější, její muž Michal upřednostnil klobásu Balaton, můj muž Radek označil jak Uherskou, tak Gombaseckou jako nejchutnější. Chamburizo jsme také zhodnotili jako kolegyně Klára – je trošku mastnější a díky příměsi zeleniny má trochu jinou chuť, která je ale také výtečná.
Klobásy jsem kromě klasického uzobávání na prkýnku použila ještě do vaření – vyzkoušejte pečené krůtí prso špikované plátky Gombasecké klobásy, pokladené slaninou, ostrou polévku z červených fazolí, cibule a s Uherskou klobásou se zakysanou smetanou navrch
Věra Forejtová: Klobása Chamburizo, to je můj favorit. Ostatní jsou také moc dobré, ale protože dávám klobásy často do pokrmů, které vařím - polévky, omáčky, špízy, jednohubky, španělské ptáčky... prostě pro mě je to chuťovka, je výborná. Mému muži chutnala nejvíc Uherská, má hodně rád pálivé věci. Jinak od Krahulíka milujeme skoro všechno, včetně sušených šunek! Mohu doporučit.
Shrnutí:
Pokud máte rádi klobásy, které mají skvělou chuť a jsou kvalitně vyrobené z prověřených surovin, vyzkoušejte ty, které vyrábí firma Krahulík. Více najdete na www.uzemidravce.cz
Čtěte naše články:
- Ochutnejte klobásy z území dravce!
- Uvařte si Uherský guláš!
- Silná chuť přírody na Území dravce: poznejte výtečné klobásky s jedinečnou chutí
Objevujete rádi krásná místa? Nebo máte své oblíbené tipy, kam se rádi vracíte? Máme pro vás skvělý tip!
Nový komentář
Komentáře
mňam - mňam! Tak tyhle nezdravé dobrůtky to je lákadlo! Jak vás nemilovat?!
Dělat takové chutě, to se dělá?
Lákavé obrázky
Určitě by mi také chutnaly.
nepatří do do rubriky Komerce? Vždyť jde o reklamu.
klobásky jsem ochutnala - díky výhře a jsou super
Taky mám raději ostřejší klobásy, jak chuťovky k vínu ,tak do polévek,hlavně zelňačky.
enka1 — #8
já jsem na nich také ujetá... ach ju - vždyť je to tak nezdravé a já bez nich nemůžu být...
Ve výře jaj to byla dobrota


Beru - žeru i bez testování
Gombaseckou a Chamburizo jem již vyzkoušela a jsou obě vynikající. I když mám radši fermentované hrubomleté klobásy. U Krahulíků by mohli ještě přitvrdit.
Jó, to by se to testovalo
Ještě jsem nevyzkoušela, určitě vyzkouším.
Vypadají lákavě ty klobásky, někdy určitě koupím.
Mám ráda také palívé věci, takže asi nejprve asi ochutnám uherskou klobásu