teply_salat.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 400 g žampionů
  • 3 větší cibule nebo 4 šalotky
  • 300 g cherry rajčat
  • 250 g malých papriček různých barev
  • 300 g čerstvého sýra Il Salato
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
  • 4 stroužky česneku
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • olivový olej

Postup

Připravte si velkou pánev, kterou můžete umístit na gril. 

Do pánve dejte větší množství kvalitního olivového oleje, okolo 50 ml. Dejte na gril a vsypejte nakrájené žampiony, na čtvrtiny nebo o něco menší kousky nakrájenou cibuli nebo šalotku. Česnek oloupejte a rozmáčkněte nožem, nahrubo nasekejte a přidejte do pánve. Ochuťte tymiánovými větvičkami, solí a čerstvě mletým pepřem. Grilujte, dokud nezačnou žampiony měknout.

Přidejte celé malé papriky a také celá cherry rajčata. Promíchejte a grilujte dalších 5 minut na teplotu zhruba 180 – 200 °C.
Je hotovo? Sundejte z grilu, nechejte jen malou chvilku vychladnout a posypejte kostičkami sýra nebo do pánve sýr rozdrobte. Ještě můžete jednou zalít kvalitním olivovým olejem.

Ihned podávejte. Můžete ještě posypat nasekanou petrželovou natí.

Dobrou chuť přeje Elly.

Salát s grilovaným kozím sýrem

4.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Grilovaný kozí sýr s červenou řepou

5.jpg

Foto: Akademie kvality