Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 400 g žampionů
- 3 větší cibule nebo 4 šalotky
- 300 g cherry rajčat
- 250 g malých papriček různých barev
- 300 g čerstvého sýra Il Salato
- 5 snítek čerstvého tymiánu
- 4 stroužky česneku
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- olivový olej
Postup
Připravte si velkou pánev, kterou můžete umístit na gril.
Do pánve dejte větší množství kvalitního olivového oleje, okolo 50 ml. Dejte na gril a vsypejte nakrájené žampiony, na čtvrtiny nebo o něco menší kousky nakrájenou cibuli nebo šalotku. Česnek oloupejte a rozmáčkněte nožem, nahrubo nasekejte a přidejte do pánve. Ochuťte tymiánovými větvičkami, solí a čerstvě mletým pepřem. Grilujte, dokud nezačnou žampiony měknout.
Přidejte celé malé papriky a také celá cherry rajčata. Promíchejte a grilujte dalších 5 minut na teplotu zhruba 180 – 200 °C.
Je hotovo? Sundejte z grilu, nechejte jen malou chvilku vychladnout a posypejte kostičkami sýra nebo do pánve sýr rozdrobte. Ještě můžete jednou zalít kvalitním olivovým olejem.
Ihned podávejte. Můžete ještě posypat nasekanou petrželovou natí.
Dobrou chuť přeje Elly.
Salát s grilovaným kozím sýrem
Foto: Alena Kolaříková
Grilovaný kozí sýr s červenou řepou
Foto: Akademie kvality
Nový komentář