Jak výborný může být čočkový salát, o tom vás přesvědčí Martin Polačko!
Teplý čočkový salát
Příprava 45 minut, 4 až 6 porcí
Budeme potřebovat:
- 300 g červené čočky
- 1 velká cibule
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce oliv. oleje
- 1 řapíkatý celer
- 1 lžička kurkumy
- Špetka chilli
- Špetka římského kmínu
- Šťáva ze ¼ citronu
- Hrst nasekané petrželové nati
Pracovní postup:
Na oleji a másle restujeme pomalu cibuli nasekanou najemno. Přidáme koření a čočku. Podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme nasekaný řapík a pomalu vaříme. Až je čočka měkká, dochutíme solí, ml. chilli kořením, šťávou z citronu. Do hotového pokrmu zamícháme nasekanou petrželovou nať. Lze podávat jak teplý, tak i studený salát.
Více informací o společnosti McCain a dalších produktech naleznete na www.mccain.cz a www.mojehranolky.cz.
Martin Polačko
Nový komentář
Komentáře
já dělám taky jenom klasiku
čočku děláme často, ale tahle mi tedy moc nejela. Klasicky uvařím čočku, pak jí přendám na zpěněnou cibulku společně s pokrájenou paprikou, přidám pár lžic kečupu (pro děti jemný, pro nás s manželem pikantní Hellmanns) a hotovo. Jednoduchá a obvyklá chuť - asi jsem moc ušlápnutá:)
A pak se z toho po...