Jak výborný může být čočkový salát, o tom vás přesvědčí Martin Polačko!

Teplý čočkový salát

Příprava 45 minut, 4 až 6 porcíMcCain

Budeme potřebovat:

  • 300 g červené čočky
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce oliv. oleje
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 lžička kurkumy
  • Špetka chilli
  • Špetka římského kmínu
  • Šťáva ze ¼ citronu
  • Hrst nasekané petrželové nati

Pracovní postup:

McCain

Na oleji a másle restujeme pomalu cibuli nasekanou najemno. Přidáme koření a čočku. Podlijeme vývarem nebo McCainvodou, přidáme nasekaný řapík a pomalu vaříme. Až je čočka měkká, dochutíme solí, ml. chilli kořením, šťávou z citronu. Do hotového pokrmu zamícháme nasekanou petrželovou nať. Lze podávat jak teplý, tak i studený salát.

Více informací o společnosti McCain a dalších produktech naleznete na www.mccain.cz a www.mojehranolky.cz.

Martin Polačko