Vánoce, svátky klidu, lásky a radosti jsou od nepaměti snad nejvýznamnějšími dny v roce. Všude na světě se oslavují nejkrásnějším možným způsobem, odpouští se, obdarovává a také stoluje. Podle tradičních zvyků se rodina setkává u slavnostního stolu, který rozhodně nesmí zet prázdnotou. Vánoční dobroty se připravují podle tradičních receptů, které se v jednotlivých rodinách předávají z generace na generaci. Jednou z největších vánočních tradic u nás je bezpochyby bramborový salát. Zkuste tradiční i netradiční recepty na bramborový salát.
Bramborový salát se svěžími fazolkami (teplý)
4 porce
- 500 g uvařených salátových brambor
- 200 g zelených fazolových lusků (mohou být mražené)
- 4 šalotky
- 1 lžíce oleje
- hrst sekané pažitky
- růžový pepř na ozdobu
- Dresink:
- 4 lžíce majonézy Hellmann´s Originál
- Šťáva z jednoho citronu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- 1 lžíce dižonské hořčice
- 2 ančovičky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Všechny ingredience na dresink vložíme do nádobky a rozmixujeme ponorným mixerem. Chuť je intenzivní sladko-slano-kyselo-pálivá.
Fazolky vložíme do vařící se vody a cca 2 minuty povaříme. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a necháme zesklovatět na nudličky nakrájenou cibuli. Po chvilce přidáme oloupané brambory nakrájené na měsíčky a prohřejeme.
Scedíme fazolky, necháme krátce okapat a smícháme na pávni s brambory.
Promícháme s dresinkem a případně dochutíme solí.
Na talíři posypeme sekanou pažitkou a růžovým pepřem.
Nový komentář
Komentáře
gerda — #11 Nezkazí se, nemusíte se bát. Mám sklenici Hellmans majonézy otevřenou v lednici už asi měsíc, a nic jí není - ani co do chuti, ani co do vůně (radši ani nechci vědět, co v tom je, že se to nekazí
).
šupina73 — #12Já vím, ale od Hellmans mi opravdu chutná nejvíc.
gerda — #11malé porce majonézy dělají 100ml a tatarku taky, je to právě v těch sáčkách
Klára Křížová — #10Dokud sklenici neotevřu, tak jasně - vydrží. Ale jak do toho přijde vzduch...nevím nevím, už tomu tolik nevěřím
. Já jsem na tohle možná přehnaně opatrná
- jen nerada riskuju břichabol. To si radši koupím takové ty minimajonézy po 6 korunách, jak jsou v sáčkách. Možná by měla firma Hellmans pouvažovat, jestli by nebylo dobré dělat taky takové malé porce?
Zbytky majonézy se přece v lednici nezkazí.. to je stejné jako tatarka, taky si jí nedáte na talíř celou várku..
gerda — #7 To je pravda, řeším s majonézou na Vánoce vždy to samé. Dám do salátu a zbytek se snažím do pomazánek,ale stejně vždy zbyde,jelikož na Vánoce je prostě jídla až moc.
Recept se mi líbí, vyzkoušíme. Ale ne tedy na svátky, to u nás je vždy klasika. Ale určitě zkusíme někdy jindy, třeba k víkendovému obědu.
Mně na tom receptu štve jedna věc: 4 lžíce majonézy Hellmans. A co pak s tím zbytkem?
Mám ráda recepty, kdy se všecko spotřebuje.
Vypadá dobře...vyzkouším.
Mně se recept líbí
To bych nemusela a asi bych se tím nezavděčila, teplý by nevadil, ale fazolky ano.
Vypadá chutně, fazolky mi nevadí. Vyzkouším.
bobani — #1Na našem vaření se čtenářkami měl právě tenhle největší úspěch.
to mě neláká