Vánoce, svátky klidu, lásky a radosti jsou od nepaměti snad nejvýznamnějšími dny v roce. Všude na světě se oslavují nejkrásnějším možným způsobem, odpouští se, obdarovává a také stoluje. Podle tradičních zvyků se rodina setkává u slavnostního stolu, který rozhodně nesmí zet prázdnotou. Vánoční dobroty se připravují podle tradičních receptů, které se v jednotlivých rodinách předávají z generace na generaci. Jednou z největších vánočních tradic u nás je bezpochyby bramborový salát. Zkuste tradiční i netradiční recepty na bramborový salát.

Bramborový salát se svěžími fazolkami (teplý)

4 porce

  • 500 g uvařených salátových bramborHellmans
  • 200 g zelených fazolových lusků (mohou být mražené)
  • 4 šalotky
  • 1 lžíce oleje
  • hrst sekané pažitky
  • růžový pepř na ozdobu
  • Dresink:
  • 4 lžíce majonézy Hellmann´s Originál
  • Šťáva z jednoho citronu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce dižonské hořčice
  • 2 ančovičky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Všechny ingredience na dresink vložíme do nádobky a rozmixujeme ponorným mixerem. Chuť je intenzivní sladko-slano-kyselo-pálivá.

Fazolky vložíme do vařící se vody a cca 2 minuty povaříme. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a necháme zesklovatět na nudličky nakrájenou cibuli. Po chvilce přidáme oloupané brambory nakrájené na měsíčky a prohřejeme.

Scedíme fazolky, necháme krátce okapat a smícháme na pávni s brambory.

Promícháme s dresinkem a případně dochutíme solí.

Na talíři posypeme sekanou pažitkou a růžovým pepřem.