Nejen dokonalá chuť, ale i to, že na něj zužitkujete podle své fantazie prakticky cokoliv a snadno připravíte i vegetariánskou obměnu. Quiche můžete podávat jako předkrm, lehký letní oběd, večeři, nebo pozdní snídani. Nejprve se quiche připravoval z těsta chlebového, až později se začalo používat křehké. Stejně jako to dělá blogerka Live with Anny, jejíž recept vám přinášíme.
spe.jpg

Co budete potřebovat?

Těsto:

  • 200 g mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 vejce
  • sůl
  • trocha vody (pokud bude potřeba)

Náplň:

  • 3 vejce
  • 200 ml smetany
  • 200 g sýru
  • cca 5 menších jarních cibulek
  • 200 g listového špenátu
  • 2 rajčata
  • sůl
  • koláčová forma o průměru 28 cm, nejlépe s klasickými vroubky, ale můžete použít i dortovou
  • Jak na to?

Předehřejte si troubu na 180 °C.
V misce smíchejte mouku, olej, vejce a sůl. Pokud bude těsto drobivé, můžete postupně po malých troškách přidat vodu. Těsto vyválejte do tenké kulaté placky a vložte jej do koláčové formy, vymazané tukem a vysypané moukou, těsto vtlačte až do okrajů a přebytky odřízněte. Propíchejte těsto vidličkou a vložte formu do vyhřáté trouby a pečte při 180 °C asi 10 minut.

mo.jpgMezitím si připravte náplň. Spařte listový špenát horkou vodou, aby zmenšil svůj objem a nechte z něj vykapat vodu. Nakrájejte si jarní cibulku a rajče. Nastrouhejte sýr a v misce smíchejte smetanu s vejci a solí.

Po deseti minutách vyjměte formu z trouby. Na těsto rozložte špenát s jarní cibulkou a vše zasypte nastrouhaným sýrem. Nahoru položte plátky rajčat a zalijte směsí smetany a vajec.

Quiche vložte zpátky do trouby a dopečte při 180 °C asi 40 minut. Pokud si chcete ušetřit starosti s nerovnoměrným pečením, vsaďte na troubu MORA. Unikátní klenutý vnitřek umožňuje horkému vzduchu rovnoměrně proudit kolem připravovaného pokrmu, a proto můžete zapomenout na „otáčení“ plechu nebo dortové formy.

Pokud hledáte tu pravou troubu, skvěle poslouží například vestavná multifunkční trouba VT 779 BX v elegantním nerezovém provedení s extra velkým objemem 71 l. Patentovaný vnitřní zaoblený tvar trouby po vzoru tradičních kamenných pecí nechává horký vzduch proudit rovnoměrně okolo připravovaného pokrmu, který tak bude vždycky perfektně propečený. Trouba má patnáct různých programů včetně zapékání, rozmrazování nebo udržování teploty pokrmu. Ale také speciální programy pro pečení chleba, řízků, kotlet, žebírek nebo drůbeže. Skvělý je i program pro pozvolné pomalé pečení při nízké teplotě. Nechybí ani automatické programy. Praktické je čištění EcoClean pomocí páry z vody nalité do pekáče, manipulaci s horkými pokrmy usnadňují dokonce tři teleskopické výsuvy. Doporučená cena je 13 990 Kč.

Více na MORA.CZ
60c9ebafc5164obrazek.png

Reklama