DSC_0788.jpg (148 KB)

Suroviny

  • 4 plátky telecí kýty
  • 150 g sušených rajčat
  • 20 lístků čerstvé šalvěje
  • 10 lžic sušené cibule
  • kousek másla + 80 g na omáčku
  • trocha oleje
  • sůl
  • pepř

Postup

Ve velké pánvi rozehřejte kousek másla a trochu oleje. Opečte na ní plátky telecího masa, osolené a opepřené, z obou stran.

Do pánvičky přidejte sušenou cibuli, sušená rajčata a lístky šalvěje.

Zalijte asi 2 dcl vody a duste pod pokličkou, na mírnou teplotu, dokud nebude maso měkké. Podle potřeby můžete přilít ještě vodu.

Až je maso měkké, odkryjte poklici a maso vyndejte na nahřátý talíř, přiklopte druhým nahřátým talířem. Zvyšte teplotu a přebytečnou vodu z pánvičky vyvařte.

Když má omáčka potřebnou hustotu, sundejte pánvičku z plotny a vhoďte do ní asi 80 g vychlazeného másla na plátky.

Promíchejte. Podávejte maso s omáčkou a libovolnou přílohou.

Náš tip: V rozpáleném oleji osmahněte dokřupava několik lístků šalvěje. Je to skvělá a chutná ozdoba.

Dobrou chuť přeje Elly.

Telecí roládky se šalvějí a sušenou šunkou

teleci3.jpg (117 KB)

Telecí kýta na houbách

tele3.jpg (376 KB)

Telecí maso pečené s dýní

teleci1.jpg (85 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková

Reklama