Suroviny
- 4 plátky telecí kýty (jeden asi 150 až 200 g)
- sůl
- pepř
- kmín
- 400 - 500 g lesních hub (nebo žampionů)
- 3 lžíce hladké mouky
- sádlo
Postup
Plátky telecího masa velice lehce naklepejte. Osolte a opepřete z obou stran. Houby nakrájejte na plátky.
Ve velké pánvi rozehřejte sádlo. Opečte na něm plátky masa, z obou stran. Vyndejte je z pánve a dejte stranou, na talíř.
Do pánve teď dejte opékat houby. Ochuťte je solí, pepřem a kmínem. Opékejte pět minut a zalijte trochou vody. Přikryjte poklicí a duste 15 minut.
Sundejte poklici, zvyšte teplotu a nechejte odvařit tekutinu. Zaprašte moukou a promíchejte. Na houby vraťte maso, opět přidejte asi dvě deci vody. Promíchejte a nechejte provařit na mírnou teplotu, deset minut, pod poklicí. Občas promíchejte, ať se obsah pánve nepřichytí. Podle potřeby přidejte další vodu.
Nakonec můžete (ale nemusíte) zjemnit trochou smetany.
Podávejte s rýží nebo brambory.
Dobrou chuť přeje Elly.
Další nápady na pochoutky z telecího masa
Telecí roládky se šalvějí a sušenou šunkou
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková
Nový komentář
Komentáře
Na houbách jsem byla ráno, ještě nakoupit tu telecí kýtu a mohu se pustit do vaření.