Ingredience

  • 300 g Korunního cukru krystal
  • 7 vajec
  • Kůra a šťáva z jednoho bio citronu
  • 200 ml oleje
  • 200 ml vody
  • 450 g mouky
  • 1 balení jedlé sody
  • 70 g cukrářského zdobení

Krém:

  • 150 g měkkého másla
  • 290 g Korunního cukru moučka
  • 500 g smetanového sýra (nesoleného)
  • 10-20 ml šlehačky

Zdobení:

  • 150 g cukrářského zdobení

Příprava

  1. Předehřejte troubu na 170 °C. Na plech připravte 2 dortové formy o průměru 20 cm, vymazané či vyložené pečicím papírem. Připravte si alobal.
    Připravte si citron, ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Vyšlehejte cukr s vejci do pěny. Přimíchejte olej, přilijte vodu, citronovou šťávu a přisypte i kůru. Smíchejte mouku, cukrářské zdobení a prášek do pečiva a přidejte do těsta. Polovinu těsta vlijte do jedné formy, druhou do druhé.
  2. Pečte asi 35-40 minut. V případě, že by těsto příliš hnědlo na povrchu, zakryjte jej alobalem – vrch se nespálí a spodek bude mít dostatek času, aby se propekl.
  3. Mezitím si připravte krém z měkkého másla, které má pokojovou teplotu. Šlehejte jej asi minutu, přidejte moučkový cukr, vmíchejte smetanový sýr. Podle potřeby vlijte trochu šlehačky.
  4. Jakmile budou korpusy upečené, horizontálně je rozřízněte a získáte tak 4 patra pro dort. Střídavě pokládejte korpusy a pokaždé je promažte krémem. Nakonec krém rozetřete i po stranách. Pod dort umístěte papírovou kuchyňskou utěrku a ozdobte jej sypáním. To, které se nezachytí a spadne na ubrousek, můžete použít ještě jednou. Nechte hodinku chladit v lednici.

Více na KORUNNICUKR.CZ

Reklama