Ingredience
- 300 g Korunního cukru krystal
- 7 vajec
- Kůra a šťáva z jednoho bio citronu
- 200 ml oleje
- 200 ml vody
- 450 g mouky
- 1 balení jedlé sody
- 70 g cukrářského zdobení
Krém:
- 150 g měkkého másla
- 290 g Korunního cukru moučka
- 500 g smetanového sýra (nesoleného)
- 10-20 ml šlehačky
Zdobení:
- 150 g cukrářského zdobení
Příprava
- Předehřejte troubu na 170 °C. Na plech připravte 2 dortové formy o průměru 20 cm, vymazané či vyložené pečicím papírem. Připravte si alobal.
Připravte si citron, ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Vyšlehejte cukr s vejci do pěny. Přimíchejte olej, přilijte vodu, citronovou šťávu a přisypte i kůru. Smíchejte mouku, cukrářské zdobení a prášek do pečiva a přidejte do těsta. Polovinu těsta vlijte do jedné formy, druhou do druhé. - Pečte asi 35-40 minut. V případě, že by těsto příliš hnědlo na povrchu, zakryjte jej alobalem – vrch se nespálí a spodek bude mít dostatek času, aby se propekl.
- Mezitím si připravte krém z měkkého másla, které má pokojovou teplotu. Šlehejte jej asi minutu, přidejte moučkový cukr, vmíchejte smetanový sýr. Podle potřeby vlijte trochu šlehačky.
- Jakmile budou korpusy upečené, horizontálně je rozřízněte a získáte tak 4 patra pro dort. Střídavě pokládejte korpusy a pokaždé je promažte krémem. Nakonec krém rozetřete i po stranách. Pod dort umístěte papírovou kuchyňskou utěrku a ozdobte jej sypáním. To, které se nezachytí a spadne na ubrousek, můžete použít ještě jednou. Nechte hodinku chladit v lednici.
Více na KORUNNICUKR.CZ
Nový komentář
Komentáře
Chybička se vloudila, 1 balení jedlé sody a pak je tam prášek do pečiva. Jedlé sody dávám všude spíš jen jednu lžičku, né jedno balení. 1 balení prášku do pečiva, to už beru.
Vypadá lákavě