Bez Prima zmrzliny si už ani neumíme představit správné české léto. Pro milovníky zmrzlin si tentokrát Prima zmrzlina připravila několik novinek. Zapomeňte ale na obyčejné zmrzlinové opojení, protože letos je trendy jíst zmrzliny netradičně, ať už jako dezert, koktejl nebo si pohrát se zdobením ledové dobroty na špejli. Letos bude Prima zmrzlina vzhůru nohama. Pro letošní rok jsme si pro vás připravili speciální koktejly s použitím zmrzlin a originálně zdobené nanuky. Několik originálních receptů vzniklo ve spolupráci s uznávaným barmanem Janem Branišem a cukrářkou Stanislavou Mutlovou.

MROŽ DAIQUIRI

MrožZ ingrediencí budete potřebovat:

  • 45g Mrož Jahodová dřeň v kelímku
  • 4cl Havana Club Anějo 3 Aňos
  • 1,5 kávové lžičky vanilinového cukru
  • 2cl čerstvé citronové šťávy

Do mixéru přidejte veškeré ingredience a umixujte je spolu s ledovou tříští. Přelijte do sklenice a na závěr koktejl ozdobte čerstvou jahodou.

 

Hříšně malinový dezert zjemněný sněhovými pusinkami

Z ingrediencí budete potřebovat: 1x nanuk Pegas Premium Cream & Raspberry, hrst čerstvých malin, na 1 plech sněhových pusinek (2 bílky velikosti M, 140 g cukru krupice, špetka soli)

Postup: Bílky se špetkou soli vyšlehejte, dokud se nezačne tvořit sníh. Poté přidejte na dvě části 140 g cukru a vyšlehejte pevný sníh, tak aby byly špičky pusinek ostré a neohýbaly se. Pusinky pečte na 120 stupňů v předem vyhřáté troubě na 160 stupňů.

Na talíř položte nanuk Pegas Premium Cream & Raspberry a za použití jedlého lepidla (rozehřátá čokoláda, marmeláda) připojte pusinky. Na závěr nanuk ozdobte čerstvými malinami.

Mrož

 

BORŮVKOVÝ ŠEJK

MrožZ ingrediencí budete potřebovat:

  • 3 polévkové lžíce Mrož borůvkový s jogurtem 
  • 3cl smetana ke šlehání
  • 1,5 cl medu
  • 8cl mléka
  • 2cl pomerančový fresh

Do vysoké sklenice přidejte veškeré ingredience a umixujte je v mixéru s ledovou tříští. Přelijte do vysoké sklenice a na závěr koktejl ozdobte borůvkami a pomerančovou kůrou.

Pozn.: U tohoto koktejlu můžete použít i jiné příchutě krémových ovocných zmrzlin.

 

Jahodový Mrož zdobený načechraným piškotem a čokoládou

Mrož

Z ingrediencí budete potřebovat: 1x nanuk Mrož Jahoda v tmavé čokoládě, bílou čokoládu cca 30-50g

100g celá vejce, 80g cukr krupice, 30g hladké mouky, jedlou barvu na vytvoření „microwave sponge“ 

Postup: Nejprve vyšlehejte vajíčka s cukrem, dokud se nevytvoří dokonale nadýchaná sněhová pěna. Přidejte trochu červené barvy a následně do směsi po troškách přimíchávejte mouku. Až bude pěna hotová (nadýchaná konzistence s viditelnými bublinami vzduchu). Poté vezměte papírový nebo plastový kelímek a do půlky naplňte pěnou a vložte ho do mikrovlnné trouby na plný výkon na 30 vteřin. Po vyjmutí z mikrovlnné trouby položte kelímek vzhůru dnem na prkýnko. Pozn.: Kelímek musíte zespodu proděravět (4 dírky), aby z něj utíkala pára.  Na talíř dejte nanuk Mrož Jahoda, vezměte hrubší štětec a namočte ho do rozpuštěné bílé čokolády a udělejte nepravidelný tah štětcem. Z kelímku vyndejte piškot, roztrhejte na menší kousky. Na čáru z čokolády posaďte kousek piškotu.

Přejeme dobrou chuť.

www.primazmrzlina.cz

prima

  • KDY: startujeme ve středu 21. 6. 2017 ve 12 hodin (a budeme až do 18 h)
  • KDE: v redakci Žena-in.cz, Myslíkova 25, Praha
  • Na zmrzku a bazárek se můžete stavit i další dny - čtvrtek, pátek a pondělí a to vždy mezi 9 - 16 hodinou

Více informací se dozvíte v našem článku: Zmrzlinování s Prima a redakční bazárek! Přijďte k nám příští středu, my vám zlepšíme den!

Reklama