bolone.jpg (91 KB)

Foto: Chef Dejv

Suroviny

  • 500 g mletého masa (mix 75 % hovězí 25 % vepřové)
  • 100 g pancetty nebo anglické slaniny
  • 2 menší mrkve
  • 2 menší petržele
  • 2 kousky řapíkatého celeru (aby ho po nakrájení bylo zhruba stejně jako mrkve)
  • 1 cibule
  • 200 g pasírovaných rajčat, protlaku nebo drcených rajčat v plechovce
  • 2 dcl červeného vína
  • trocha vývaru
  • sůl
  • pepř
  • větvička tymiánu
  • větvička rozmarýnu
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka
  • tagliatelle
  • parmezán

Postup

Na trošce oleje si orestujeme na jemno nakrájenou cibuli a na drobné kostičky zeleninu. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme. Dále trochu rajčatového protlaku, větvičku tymiánu a rozmarýnu a podlijeme suchým červeným vínem, které necháme odvařit.

Přidáme loupaná rajčata (nebo passatu), trochu vývaru a dusíme přibližně 2 hodiny. Na konci přidáme čerstvou bazalku (pokud byla rajčata moc kyselá, můžeme dát lžičku cukru).

V pánvi smícháme těstoviny s omáčkou, posypeme strouhaným parmezánem a podáváme.

Dobrou chuť přeje Chef Dejv.

Perfektní těstoviny

Jednoduché domácí těstoviny

1.jpg (92 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Linguine s lososem a citronovou omáčkou

2.jpg (145 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Krůtí játra se zlatavou cibulí

3.jpg (72 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama