Pizza je pečená placka, kterou miluje celý svět!
Jak známo, pizza se narodila v báječné neapolské kuchyni. Název pizza již znala středověká latina, měla jej za „ chléb chudých“, připravovaný v Neapoli. Původní pizza by milovníky jejích dnešních pestrobarevných chutí a vůní nejspíš zaskočila. Byl to jen vyválený kus těsta, kterým pekař zkoušel teplotu své rozpálené chlebové pece. Na tento „odpad“ nedočkavě před pekárnou čekával zástup chudáků a žebráků. V časech hojnosti se placka pomazala olivovým olejem a později se začaly navrch přidávat další ingredience, třeba sušené ryby nebo sýr. Tak se zrodila placka, kterou miluje celý svět! A Italové jsou na ni právem hrdí! Po pizze pojmenovali jednoduše své restaurace, které najdete všude na světě - pokud jdete na pizzu, je jasné, že půjdete do pizzerie.
Dnešní kuchaři pizzu dovedli do dokonalosti! Podle oblíbených chutí vzniklo snad sto druhů. Sýrové, s mořskými plody, se šunkou a žampióny, s artyčoky... prostě všechny chtě, na které si vzpomenete se snoubí s pizzou.
Pizza se jí v restauracích, pečeme si ji doma, kupujeme si ji jen tak do ruky na ulici.
Vylepšete si svou pizzu!
Protože milovníci pizzy stále hledají, čím si svůj oblíbený pokrm vylepšit, jak a čím zpestřit chuť, máme pro vás doslova žhavý tip! Pokud vám chutnají ostřejší chutě, vyzkoušejte pro vylepšení známé omáčky TABASCO® Brand Pepper Sauce!
Omáčky TABASCO® Brand Pepper Sauce představují jednu z nejoriginálnějších forem zkoušky odvahy. A když vás jednou jejich chuť chytne, jídlo bez nich už nikdy nebude chutnat tak dobře.
Vyzkoušejte tuto omáčku v kombinaci s vaší oblíbenou pizzou! Vaše chutě dostanou další, zajímavě štiplavý rozměr! Doporučujeme klasiku - Original Red!
Original Red:
TABASCO brand Pepper Sauce a přijdete vaší pizze opět na chuť.
Pikantní pizza s pestem a TABASCO®brand Pepper Sauce
Suroviny:
- chlazené těsto na pizzu nebo listové těsto
- Náplň:
- 4 rajčata oloupaná, najemno nakrájená (mohou být konzervovaná)
- 3 lžíce bazalkového pesta
- 50g pršutu nebo slaniny
- 150 g mozzarelly nakrájené na plátky
- 20g čerstvě nastrouhaného parmazánu
- TABASCO®brand Pepper Sauce, čerstvá bazalka
Těsto potřeme pestem, rozprostřeme rajčata, poklademe plátky mozzarelly, na ně plátky pršutu nebo slaniny a postrouháme parmazánem. Přidáme pár kapek TABASCO brand Pepper Sauce.
Pečeme cca při 220 C asi 20 min, až těsto zezlátne a sýr se roztaví. Nakonec posypeme čerstvou bazalkou.
TABASCO®brand Pepper Sauce vám přeje dobrou chuť! www.tabasco.cz
Nový komentář
Komentáře
Tabasco s pizzou vyzkouším, to je dobrý napad
Tabasco je výborný na hemoroidy. doporučuju