shutterstock-1912268074-1-.jpg
Foto: Shutterstock

Ingedience: 

  • 2 ks T-bone steak (hovězí maso s hřbetní kostí)
  • 100 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup: 

Nejdříve si v kastrůlku rozehřejte máslo a chvilku jej povařte na mírném ohni společně s rozmarýnem a rozmačkaným česnekem. Maso pokojové teploty osušte papírovou utěrkou a potřete z obou stran olivovým olejem. Poté jej přendejte na pořádně rozpálený gril nebo pánev a opékejte z každé strany 3-5 minut dle požadavku propečení. Hotové maso osolte, opepřete a přesuňte na dalších 10 minut do teplé trouby, aby se krásně zatáhlo. Nakonec jej přelijte rozmarýnovým máslem s česnekem a podávejte. Skvěle se hodí k domácím hranolkům či zeleninovým salátům

TIP: Pokud nevíte, kam vyrazit pro křehoučký T-bone steak, vypravte se za farmářem ve vašem okolí. Uvidíte, že nebudete litovat!