Foto: Shutterstock

Co budete potřebovat?

  • 200 g brambor
  • 200 g loupané cizrny
  • 100 g Selského bílého jogurtu Hollandia
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 100 ml olivového oleje
  • 80 g pažitky
  • 1 menší cibule
  • Slunečnicový olej
  • Sůl
  • Pepř

Jak na to?

Nejprve dáme vařit oloupané brambory. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme vařenou cizrnu a necháme restovat společně.
V hrnci rozehřejeme olivový olej na 90 stupňů a vsypeme do něj nakrájenou pažitku. Necháme společně pracovat 3 minuty při stálé teplotě.

Následně odstavíme, rozmixujeme tyčovým mixérem a přecedíme přes jemné sítko.
K cizrně s cibulí přidáme vařené brambory a vývar. Vše rozmixujeme do hladkého krému, který zjemníme jogurtem. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec ozdobíme pažitkovým olejem a lžičkou jogurtu.

Reklama