Vzpomínáte někdy se slzou v oku na domácí mléko s pořádnou vrstvou smetany, na domácí tvarohy a čerstvé sýry, které vám babička mazala na chleba, když jste k ní přijela na prázdniny?
O tom, že mléčné výrobky jsou zdraví přínosné, není pochyb. Ovšem ne vždy se podaří vyhovět mlsným jazýčkům. A tak ať se snažíte sebevíc, vaše dítka se jim statečně vyhýbají. Vyzkoušejte Lipánek Žervé od jihočeské Madety.
Lipánek Žervé je lehký, čerstvý sýr vyrobený z poctivého tvarohu a smetany z jižních Čech. Vyrábí se šetrným technologickým postupem, který zachovává charakter čerstvého sýra a výbornou chuť. Lipánek Žervé má krémovou,
Určitě není nutné zdůrazňovat také pozitivní vliv těchto sýrů na zdraví. Mléčné výrobky, a sýry nevyjímaje, jsou dobrým zdrojem některých vitamínů (zejména A a B2) a minerálů. Obsahují například bílkoviny a vápník, který je důležitý pro zdraví kostí.
Lipánek Žervé je dostupný ve dvou variantách. Lipánek Žervé s pažitkou a Lipánek Žervé z tvarohu a smetany. Obě varianty jsou dobré nejen na pečivo. Svádějí také k různým kulinářským hrátkám. Můžete je přidávat do pomazánek, na jednohubky, smetanové žervé se hodí dokonce i do sladkých pokrmů, a proto nachází své využití také při pečení.
Nový komentář