Suroviny
150 g sýru Blaťácké zlato
100 g goudy
150 ml smetany
6 vajec
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
sůl a bílý pepř
kousek másla
Postup
- V malém nerezovém nebo teflonovém kastrůlku si rozpustíme máslo, vsypeme mouku a důkladně promícháme. Připravíme si tak světlou jíšku, do které postupně a za stálého míchání přidáváme smetanu. Vymícháme dohladka. Připravený bešamel odstavíme z plotny a vmícháme nastrouhané sýry.
- Žloutky oddělíme od bílků a žloutky opatrně vmícháme do chladnoucí směsi se sýrem. Dochutíme solí a čerstvě umletým bílým pepřem. Necháme vychladnout.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do sýrové směsi.
- Zapékací mističky vytřeme máslem a rozdělíme do nich sýrovou směs.
- Pečeme na 180 °C asi 20 minut. Pět minut před konce zvýšíme teplotu na 200 °C a dopečeme dozlatova.
- Podáváme se zeleninovým salátem a čerstvou bagetou.
Dobrou chuť přeje Iveta.
Nový komentář
Komentáře
sýr mohu ve všech podobách
to jsem jeste nedelala ani nemela moznost to ochutnat
To jsem ještě nejedla.
udělala jsem to je to dobré
Zkusíme...
tak to může být dobré