sufle

Suroviny

150 g sýru Blaťácké zlato
100 g goudy
150 ml smetany
6 vajec
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
sůl a bílý pepř
kousek másla

Postup

  • V malém nerezovém nebo teflonovém kastrůlku si rozpustíme máslo, vsypeme mouku a důkladně promícháme. Připravíme si tak světlou jíšku, do které postupně a za stálého míchání přidáváme smetanu. Vymícháme dohladka. Připravený bešamel odstavíme z plotny a vmícháme nastrouhané sýry.
  • Žloutky oddělíme od bílků a žloutky opatrně vmícháme do chladnoucí směsi se sýrem. Dochutíme solí a čerstvě umletým bílým pepřem. Necháme vychladnout.
  • Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do sýrové směsi.
  • Zapékací mističky vytřeme máslem a rozdělíme do nich sýrovou směs.
  • Pečeme na 180 °C asi 20 minut. Pět minut před konce zvýšíme teplotu na 200 °C a dopečeme dozlatova.
  • Podáváme se zeleninovým salátem a čerstvou bagetou.

Dobrou chuť přeje Iveta.

Reklama