DSC_0400.jpg (135 KB)

Preclíky, které si upečete podle receptu naší čtenářky Jany, můžete uchovávat v dobře uzavřené dóze. Nemusíte tak kupovat žádné pamlsky pro návštěvy, ale nabídnout jí své vlastní. Když chcete recept jen vyzkoušet, určitě bude stačit poloviční dávka.

Suroviny

  • 700 g hladké mouky
  • 500 g tuku 
  • 1 kelímek kysané smetany (cca 200 g)
  • 500 g tvrdého sýr (může být i eidam)
  • 4 žloutky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce na potření
  • na posypání: sůl, sezam, kmín, lněné semínkko, mák nebo oblíbené koření

DSC_0404.jpg (108 KB)

Postup

Sýr nastrouhejte najemno. Všechny suroviny zpracujte na hladké těsto, které rozválejte na tloušťku asi 0,5 až 0,7 cm.

Vykrajujte preclíky a skládete je na plech vyložený pečicím papírem. Papír můžete lehce posypat solí. Preclíky jsou pak chutnější.

Potřete vajíčkem a posypejte čímkoliv, co máte rádi.

Pečte na 175 °C, dorůžova. Bude to trvat asi 10 minut.

Dobrou chuť přeje Jana.

Jaké další pochoutky můžete připravit podle našeho magazínu?

Grissini - italské tyčinky za pár minut

tycinky.jpg (92 KB)

Mozzarella tyčinky se sušenými rajčaty

tycinky_1.jpg (72 KB)

Dokonalé pizza tyčinky k vínu

pizzat-2.jpg (93 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková

Reklama