Recept od čtenářky s nickem Kocianka vypadá velice chutně. Červená řepa je oblíbená surovina, se kterou se v kuchyni dají dělat divy. Jen se nebát.
Suroviny
- 200 g hladké mouky
- 2 vejce
- 300 ml mléka
- 100 ml šťávy z červené řepy
- špetku soli
- 20 g rozpuštěného másla
na náplň - 100 g Krolewski 45% plátky
- 1 vaničku polotučného tvarohu
- 3 lžíce másla
- 100 g čerstvého baby špenátu
- 100 g lístků červené řepy
- piniové oříšky
- sůl
Postup
Promíchejte mléko, šťávu z červené řepy, hladkou mouku, vejce, špetku soli a máslo na hladké těsto. Nechejte minimálně půl hodiny odpočinout.
Mezitím si nachystejte náplň. Vyšlehejte tvaroh s máslem do pěny. Dochuťte podle potřeby solí.
Na palačinkovači připravte palačinky, které potřete směsí tvarohu, poklaďte plátky sýru Krolewski, lístky špenátu a řepy a posypejte oříšky.
Zabalte a podávejte vcelku, nebo jako špízy.
Dobrou chuť přeje Kocianka.
Nezapomeňte, že se pořád můžete zúčastnit naší velké sýrové výzvy. Její pravidla najdete TADY. Hrajeme o super ceny od sýrů Krolewski.
Sýrové inspirace na našem magazínu
Slaná bábovka se šunkou a sýrem
Slané rohlíčky se zelím, sýrem a uzeným masem
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce
Nový komentář
Komentáře
lákavé recepty
Zajímavý recept - potěcha pro oko - to musím zkusit
Slaná bábovka,to jsem ještě nikdy neměla asi ji budu muset vyzkoušet.
Uzený sýr
Mám moc ráda.
SAMÝ DOBRŮTKY
to vypadá velice dobře!
červenou řepu můžeme na všechny způsoby - ale nejvíc mi chutná pečená v alobalu , pokapaná olivovým olejem , mňam