Porce: 4

Potřebujeme:

  • 2 ks vepřové panenky
  • 8 plátků Váhalovy slaniny
  • Zelené fazolky
  • Několik větviček rozmarýnu
  • Sůl

Postup: Panenku nakrájíme na špalíky cca 3 cm silné, osolíme, potřeme olivovým olejem. Špalíky zavineme do plátků slaniny, převážeme přírodním provázkem, přidáme zašpičatělou větvičku rozmarýnu. Povrch masa posypeme drceným pepřem a na rozehřátém grilu ogrilujeme podle přání. Mezitím si připravíme zelené fazolky – povaříme 5 minut v osolené vodě, pak je rychle zchladíme ve studené vodě. Na pánvi osmažíme na másle cibulku dorůžova, přidáme fazolky a zakápneme citrónovou šťávou. Podáváme s bramborami pečenými v alobalu nebo s letním salátkem.

TIP – VÁHALOVA SLANINA
Dozlatova zauzená a vyrobená jen z libových kousků bůčku. Taková je Váhalova slanina. Nenajdete v ní kůže, chrupavky ani lepek. Pyšní se oceněním ZLATÁ SALIMA 2006.

REDAKČNÍ TIP! Správný kečup nesmí chybět na žádné grilovačce.
Vyzkoušejte kečupy HELLO.

Grilovací sezóna právě začíná, tak jsme v redakci uvítali možnost testování, které je spojeno právě s grilováním! Milujete kečup? Nebo vaše děti milují kečup? Některá jídla si bez kečupu ani nedovedeme představit a na správné grilovačce nesmí chybět! Kečup HELLO si letos nově můžete koupit v inovativním a praktickém balení kapsičky 200 g - obsahuje 165 g rajčat na 100 g kečupu a je sterilován, tedy neobsahuje žádné konzervační látky!
Můžete si vybrat ze dvou variant – ostrý a jemný kečup. Malé 200g balení s praktickým uzávěrem se ale určitě hodí i těm, pro koho je velké balení 500 ml zbytečně velké. Oceňujeme, že kečupy HELLO jsou vyrobeny z kvalitních surovin a neobsahují žádné konzervační látky, jsou k dostání v obchodech Billa.

Reklama