salat_s_bozskou_IG.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 300 g Božské šunky
  • 200 g čínských nudlí (můžou být i rýžové)
  • 4 papriky různých barev
  • 2 jarní cibulky
  • 1 mango
  • 4 lžíce sezamových semínek
  • 4 lžíce nasekaných arašídů
  • 100 g rukoly nebo polníčku
  • 3 hrsti koriandru

Na zálivku

  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce worcesterové omáčky
  • 4 lžíce mango omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce limetkové šťávy

Postup

Připravte si zálivku. Všechny suroviny na ni prošlehejte v misce metličkou. Nechejte při pokojové teplotě, než připravíte salát.
Papriky a mango nakrájejte nadrobno, Božkou šunku na kostičky, jarní cibulku na kolečka. Přidejte uvařené nudle. Ty vařte bez soli. Teď můžete všechny suroviny prohřát na pánvi nebo nechat studené. Podle toho, jakou verzi salátu chcete podávat.

Nakonec přidejte rukolu nebo polníček a nasekaný koriandr. Promíchejte, přelijte zálivkou a posypejte sezamovými semínky a arašídy.

Ihned podávejte teplé nebo studené. Jak máte chuť.

Dobrou chuť přeje Elly.

Jarní lyonský salát

lyonnaise.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Pikantní smažená rýže

pikantni_ryze.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Vietnamské nudle s masem a zeleninou

nudle.jpg

Foto: Alena Kolaříková