DSC_0511.jpg (132 KB)

Dnes si do tortilly zamotáme trochu medvědího česneku. Dokud nám pěkně roste a máme ho dostatek. Doplníme oblíbeným kuřecím masem a zeleninou. Snadný oběd je na stole. 

Suroviny

  • 4 velké tortilly
  • 300 g kuřecích prsou
  • 200 g cherry rajčat
  • hrst polníčku
  • 150 g nastrouhané goudy
  • 200 g creme fraiche (nebo husté zakysané smetany)
  • sůl
  • pepř
  • svazek medvědího česneku
  • olivový olej
  • bílý vínný ocet

DSC_0516.jpg (143 KB)

Postup

Nejprve si připravte dip z medvědího česneku. Do misky vyklopte creme fraiche. Medvědí česnek nasekejte nadrobno a vmíchejte do něj. Ochuťte solí a pepřem. Nechejte chvilku odstát v lednici (třeba hodinu).

Mezitím si připravte kuřecí maso. Prsa ochuťte solí a pepřem a opečte na pánvičce nebo grilu. Nechejte pět minut odpočinout a krájejte na šikmé proužky.

Cherry rajčata rozkrojte na polovinu, vhodně do misky. Přidejte  k nim polníček a ochuťte zálivkou z olivového oleje, vinného octa, soli a pepře. Promíchejte.

Tortilly si nahřejte na kontaktním grilu, na pánvičce nebo v troubě. Jen aby trochu změkly. Každou tortillu pomažte dipem s medvědím česnekem. Naskládejte kousky kuřecího masa, polníček a rajčata a nakonec posypejte strouhaným sýrem. 

Pevně zamotejte a překrojte napůl.

Ihned podávejte nebo zabalte na svačinu.

Dobrou chuť přeje Elly.

Do kterých receptů využijete tortillu?

Tortilla s krůtím masem a salátem

DSC_0277.jpg (95 KB)

Domácí qurrito

qurrito.jpg (54 KB)

Tortilla plněná špenátem

gril.jpg (81 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková

Uložit

Uložit