Dnes si do tortilly zamotáme trochu medvědího česneku. Dokud nám pěkně roste a máme ho dostatek. Doplníme oblíbeným kuřecím masem a zeleninou. Snadný oběd je na stole.
Suroviny
- 4 velké tortilly
- 300 g kuřecích prsou
- 200 g cherry rajčat
- hrst polníčku
- 150 g nastrouhané goudy
- 200 g creme fraiche (nebo husté zakysané smetany)
- sůl
- pepř
- svazek medvědího česneku
- olivový olej
- bílý vínný ocet
Postup
Nejprve si připravte dip z medvědího česneku. Do misky vyklopte creme fraiche. Medvědí česnek nasekejte nadrobno a vmíchejte do něj. Ochuťte solí a pepřem. Nechejte chvilku odstát v lednici (třeba hodinu).
Mezitím si připravte kuřecí maso. Prsa ochuťte solí a pepřem a opečte na pánvičce nebo grilu. Nechejte pět minut odpočinout a krájejte na šikmé proužky.
Cherry rajčata rozkrojte na polovinu, vhodně do misky. Přidejte k nim polníček a ochuťte zálivkou z olivového oleje, vinného octa, soli a pepře. Promíchejte.
Tortilly si nahřejte na kontaktním grilu, na pánvičce nebo v troubě. Jen aby trochu změkly. Každou tortillu pomažte dipem s medvědím česnekem. Naskládejte kousky kuřecího masa, polníček a rajčata a nakonec posypejte strouhaným sýrem.
Pevně zamotejte a překrojte napůl.
Ihned podávejte nebo zabalte na svačinu.
Dobrou chuť přeje Elly.
Do kterých receptů využijete tortillu?
Tortilla s krůtím masem a salátem
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková
Nový komentář
Komentáře
Díky za inspiraci
U nás se takto podobně dělají palačinky. Se špenátem jsou moc oblíbené.
Dobrota.
Super! Díky za inspiraci, tortilu už jsme dlouho neměli.
Vypadá úžasně.
minulý týden jsem dělala pesto z medvědího česneku a jaksi se mi ho podařilo přesolit ...... ale jinak je výborné
to vypadá úžasně, hned bych si to dala k obědu