60b8a9b1409d3obrazek.png
Foto: Shutterstock

Ingredience:

Na korpus   

  • 175 g změklého másla
  • 200 g špaldová hladká mouka Pernerka
  • 85 g třtinového cukru

Na krém

  • 500 g zakysané smetany 18%
  • 100 g bílého jogurtu
  • 100 g rozmixovaných jahod
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 sáček Želatinový ztužovač za studena

Postup:

Korpus
Z másla, mouky a cukru vytvoříme ručně lepivé těsto, upěchujeme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C cca 25 minut. Těsto po vyjmutí z trouby propícháme vidličkou.
 
Krém
Všechny ingredience na krém smícháme dohromady a vrstvíme na již upečený, ale studený korpus. Pak dáme uležet do lednice alespoň na 4 hodiny. Ozdobíme čerstvými jahodami a pistáciemi.
 
TIP: Jahody zrovna nemáte, ale jiné sezónní ovoce se vám nahromadilo? Vyzkoušejte to s ním! Skvěle budou fungovat i maliny, borůvky nebo ostružiny.

Třeba vás zaujmout i tyto recepty:

Rebarborová bublanina s jahodami

5eb40d569a2bbbu3.jpg

Nepečený smetanový jahodový dort

val3.jpg

Reklama