Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 400-500 g vaječných čínských nudlí
- 400 g větších krevet
- 1 velká cibule
- 6 stroužků česneku
- sweet chilli sauce
- sojová omáčka
- omáčka pad thai
- sůl a pepř podle chuti
- 3 mrkve
- 1-2 barevné papriky
- 150 g čerstvého nebo mraženého hrášku
- čerstvý koriandr
- olej
Postup
Nudle vyndejte z obalu a dejte do velké mísy nebo hrnce. Prostudujte si návod. Většinou stačí nudle zalít horkou vodou. Některé se však musí vařit. Vmíchejte 2 lžíce soli a přiklopte poklicí. Nechejte odstát tak dlouho, než je budete potřebovat na vaření a nudle není potřeba vařit.
Připravte si wok pánev a zahřejte v ní olej. Opečte cibuli a prolisovaný česnek. Až začne tmavnout, přidejte mrkev nakrájenou na malé nudličky a dále restujte společně. Až bude mít zelenina krásnou barvu a mrkev trochu změkne, přendejte do misky.
Do pánve vsypejte krevety a restujte pár minut. Přidejte zvolené omáčky, nakrájenou papriku a čerstvý nebo mražený hrášek. Opékejte společně, na vyšší teplotu. Ochutnávejte a podle chuti přidejte další omáčky a sůl.
Nakonec přidejte uvařené, scezené nudle. Ještě pár minut restujte společně. Podávejte zhusta posypané nasekaným čerstvým koriandrem.
Dobrou chuť přeje Bohyně kuchyně.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: archiv redakce
Nový komentář