IMG_0885.jpgFoto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 400-500 g vaječných čínských nudlí
  • 400 g větších krevet
  • 1 velká cibule
  • 6 stroužků česneku
  • sweet chilli sauce
  • sojová omáčka
  • omáčka pad thai
  • sůl a pepř podle chuti
  • 3 mrkve
  • 1-2 barevné papriky
  • 150 g čerstvého nebo mraženého hrášku
  • čerstvý koriandr
  • olej

Postup

Nudle vyndejte z obalu a dejte do velké mísy nebo hrnce. Prostudujte si návod. Většinou stačí nudle zalít horkou vodou. Některé se však musí vařit. Vmíchejte 2 lžíce soli a přiklopte poklicí. Nechejte odstát tak dlouho, než je budete potřebovat na vaření a nudle není potřeba vařit.

Připravte si wok pánev a zahřejte v ní olej. Opečte cibuli a prolisovaný česnek. Až začne tmavnout, přidejte mrkev nakrájenou na malé nudličky a dále restujte společně. Až bude mít zelenina krásnou barvu a mrkev trochu změkne, přendejte do misky.

Do pánve vsypejte krevety a restujte pár minut. Přidejte zvolené omáčky, nakrájenou papriku a čerstvý nebo mražený hrášek. Opékejte společně, na vyšší teplotu. Ochutnávejte a podle chuti přidejte další omáčky a sůl.

Nakonec přidejte uvařené, scezené nudle. Ještě pár minut restujte společně. Podávejte zhusta posypané nasekaným čerstvým koriandrem.

Dobrou chuť přeje Bohyně kuchyně.

krevety.jpgFoto: Alena Kolaříková

nudle.jpgFoto: archiv redakce