Suroviny
těsto
- 20 g čerstvého droždí
- 1 lžíce cukru
- 150 ml polotučného mléka
- 300 g hladké špaldové mouky
- 100 g másla
- 1 vejce
- špetka soli
náplň
- 1 kg švestek
drobenka
- 100 g chladného másla
- 100 g cukru krupice
- 100 g polohrubé mouky
- 3 lžíce mletého máku
Postup
Připravte si vlažné mléko a nasypejte do něj cukr. Promíchejte a nadrobte droždí. Nechejte deset až patnáct minut na teplém místě. Na povrchu vyskáčou bubliny - kvásek je hotový.
Smíchejte s ostatními surovinami - moukou, změklým máslem, vajíčkem a špetkou soli. Umíchejte nelepivé, hladké těsto, které nechejte hodinu kynout na teplém místě. Těsto zdvojnásobí svůj objem.
Umíchejte drobenku a připravte švestky. Rozpulte a zbavte pecek.
Vykynuté těsto rozválejte na plech vyložený pečícím papírem. Zaskládejte půlkami švestek, slupkou dolů. A zasypejte drobenkou.
Pečte na horkovzduch, při teplotě 170 °C, přibližně 35 minut.
Dobrou chuť přeje Elly.
Nový komentář