Co potřebujete:
- 1 kg švestek
- 4 g kakaa
- hořká čokoláda dle chuti
- kůra z 1 (BIO) citronu
- Želírovací cukr 4:1 Labeta
Postup:
Švestky očistíme, vypeckujeme a rozemeleme či rozmixujeme. Přidáme kakao, najemno nastrouhanou citronovou kůru a nastrouhanou hořkou čokoládu. Čokolády přidáme dle chuti, je však třeba myslet na to, že čím více čokolády přidáme, tím sladší džem bude. Pokud si nejste jistí, uděláte nejlépe, když džem v průběhu vaření ochutnáte a případně ho dosladíte cukrem nebo další čokoládou. Na závěr přisypeme Želírovací cukr 4:1 Labeta a směs důkladně promícháme. Za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut.
Hotovým džemem plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, postavíme dnem vzhůru a necháme zchladnout při pokojové teplotě.
Tip:
I když použijete kyselejší švestky, Želírovací cukr 4:1 Labeta by měl bohatě dostačovat ke skvělému výsledku i chuti.
Vyzkoušejte i další naše recepty:
Nový komentář
Komentáře
Dělám podobně čoko - povidla jen švestky kakao, čokoláda, třtinový cukr nic víc.
mmnam
Už jsme naložili švestky na slivovici, tak teď se pustím do tohoto švestkového džemu. Zase budeme mít doma něco nového a určitě i moc dobrého. Díky za recept.
Určitě vyzkouším, letos máme záplavu švestek.
Také dělám. Výborné.