Suroviny
600 g hrubé mouky
300 ml polotučného mléka
1 vejce
30 g droždí
3 lžíce cukru
sůl
mouka na vál
švestky
Postup
100 ml mléka lehce ohřejeme. Rozdrobíme do něj droždí, přidáme po lžičce cukru a mouky. Opatrně zamícháme a necháme na teplém místě 15 minut kynout.
Ve větší míse smícháme mouku se zbytkem cukru a trochou soli. Přidáme zbytek mléka, ve kterém jsme rozšlehali vejce, a nakonec kvásek. Uhněteme tužší těsto, které necháme 45 minut kynout na teplém místě.
Celý tento proces můžeme urychlit a ulehčit použitím domácí pekárny.
Z vykynutého těsta odkrajujeme lžící kousky, ze kterých uděláme placičky. Doprostřed položíme vypeckovanou švestku (celou nebo jen polovinu - podle velikosti knedlíku) a zabalíme.
Knedlíky ještě položíme na poučený vál, uzavřenou stranou dolů a necháme 15 minut dokynout.
Do velkého hrnce si mezitím dáme ohřát vodu a do vroucí vody vhodíme knedlíky. Pokud se nám budou přichytávat ke dnu, odlepíme je vařečkou.
Vaříme asi 7 minut, podle velikosti knedlíků. Po 3 minutách musíme knedlíky otočit.
Po vyndání z vody necháme knedlíky okapat a podáváme posypané opraženou strouhankou, tvarohem, mákem a cukrem a přeléváme rozpuštěným máslem.
Dobrou chuť přeje Iveta.
Nový komentář
Komentáře
dobre
luxusni
Ty jsou!!!!!!!!!!!!!!!!


Ty jsou velice dobré, milujeme je se strouhánkou, tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem
Pavla_b — #6 souhlas, na fotce nebudou kynutý knedlíky, můžou to být bramborové nebo tvarohové, ale určitě ne kynuté
Pavla_b — #12 nesmí dávat tolik strouhanky,co je v receptu
. Jen tolik, kolik ty dáváš mouky.
Mě moc chutnají, ta strouhanka jim dává
chuť. Tvarohové mám taky ráda
.
Švestkové knedlíky byly první velké jídlo, které jsem kdy vařila úplně sama a moc se mi povedly, i když jsem jinak vrták.
tak to je dobrůtka, mňamka
Zkousela jsem bramborovy, tvarohovy, ale u me porad vedou z odpalovanyho.
Lojen — #8 mamka ty Babicovy se strouhankou zkusila a nijak nás to nenadchlo, zůstáváme u klasiky
átéčko — #10 svestky jsou tady tezka exotika a ja mam z toho bramborovyho testa trochu strach, prave kvuli blby mouce se mi tady nedari. Brknedle delam z praskovy brkase a mikrovlnim, mam je ale bozsky, fakt. Ale posli, prosim, risknu.
Eva_Fl — #3 Já je dělám z bramborového těsta, nechceš poslat? nepoznáš, že nejsou z brambor a mouky. jsou super! A švestek je letos na metráky!
Krišpína — #7 TO je ten problem, krupice a hruba mouka. Moc dekuju za recept, uz jsem ho i nasla, jen me prijdou sakra draho. Pro mouky budu muset do polskoceskoruskoacojavim prodejny.


Holky, knedliky z tvarohovyho testa mi nechutnaji, jo z bramborovyho, to je jina.......
Pavla_b — #6 taky děláme tvarohové knedle se švěstkama, jen podle Babici dávám místo mouky strouhanku ( asi 4 lžíce) a jsou
Eva_Fl — #2 myslíš bramborové šišky? Já je dělám z bramborového těsta jako klasické bramb. knedlíky. Brambory uvařím ve slupce, oloupané nastrouhám nebo propasíruju, přidám vajíčko, trošku osolit, dětskou krupičku a hrubou mouku. Musí se dát vařit co nejdřív, jak se udělá těsto, jinak zřídnou. Uvařené nechám okapat, a šup s nima do osmažené strouhanky. Už jsem je vlastně dlouho nedělala, tak asi brzy budou.
K tomu zeleninový salát, mňam.
švestkový dělám z tvarohového těsta - tvaroh, 1 vejce, mouka (tak, aby to mělo správnou konzistenci, dávám od oka), špetka soli
na fotce to na kynutý těsto nevypadá..
Věrulinka — #4 přesně,já taky, jen polívám máslem
Švestkový knedlíky, dělám z bramborovýho těsta a s mákem
, polít sádlem domácím
http://ekucharka.net/bramborove-sisky-se-strouhankou/
Uz mam! Kdo tohle nezna - pro me bezkonkurencne nejlepsi kucharsky web, protoze ta videa. To mi moc pomaha. Ja jsem spatna na sladka jidla a tady jsem se naucila i buchty.