Milujete perníčky z oblíbeného nejmenovaného švédského obchodního domu s nábytkem? :-) My ano. A podle tohoto receptu se vám povedou téměř stejné!
Suroviny
250 g másla
1 a 1/2 hrnku cukru
1 lžíce melasy (můžeme nahradit medem)
1 vejce
3 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
2 lžičky jedlé sody
2 lžičky skořice
2 lžičky sušeného zázvoru
2 lžičky mletého hřebíčku
1/4 hrnku pomerančové šťávy
2 lžičky strouhané pomerančové kůry
Postup
Troubu předehřejeme na 190 °C.
Ve velké míse smícháme změklé máslo a cukr, ze kterých utřeme krém. Přidáme vejce, med, pomerančovou šťávu a kůru. V jiné míse smícháme mouku, sodu a koření. Důkladně promícháme a obě směsi smícháme.
Těsto vyválíme tloušťku asi 3 až 4 mm a vykrajujeme formičkami různé tvary.
Pečeme 8 až 10 minut.
Po vychladnutí můžeme zdobit bílou či barevnou sněhovou nebo cukrovou polevou.
Nový komentář
Komentáře
Mohly by být dobré - zkusím
tak ty bych si s chutí dala
Peču perníčky každý rok,ty které se dají jíst hned ten den a nemusí se nechávat uležet. Jsou dobré, ale tyto vyzkouším.
Opět si upravím ingredience podle našich stravovacích návyků a rozhodně vyzkouším:) Díky Elly
Ty nejkrasnejsi darky pro myslivce a rybare najdete na
we we we tecka greentex tecka cz
ke kazde objednavce darek
Dekujeme Vam :-)
o těhle perníčcích jsem ještě neslyšela
znám a je to SUPER
recept opsán, tak vyzkouším.
Keltka — #6 Proboha, o Vánocích myslet na kalorickou bombu?
U cukroví to snad ani jinak nejde, tak bych si s tím nelámala hlavu.
HNED ZÍTRA VYZKOUŠÍM,ALE MYSLÍM,ŽE DO VÁNOC NEVYDRŽÍ
tak vám musím napsat,upekla jsem večer tyto perníčky,všichni ochutnali a pochvalují si,asi z nich brzy nic nezbude,jsou nadýchané, moc dobré
Zkusím
Taky bych to vzala jako kořeněné sušenky,ale o víkendu jdu na ně.Děkuji za recept.
TAk to taky upeču
jsou výborné.....
Je to asi oblíbená severská pochoutka. Syn nám je dovezl z Finska. Ani jsem nevěděla, že se dají u nás koupit.
Jsou tenoučké, málo sladké a velice chutné. Připomínají mi víc kořeněné sušenky než perníčky.
Vyzkoušíme.
Vloni jsem je pekla poprve sama, do těsta jsem přidala celé perníkové koření, fuj to byl hnus.
Včera jsem si těsto zadělala, že dnes budu péct, no přepadla mě opět nemoc, tak nevím co s tím těstem.
..........prijit jim na chut.Nakoupili jsme si je v Aachenu.
U nás taky nejsou moc v oblíbené.