Pepparkakor

Milujete perníčky z oblíbeného nejmenovaného švédského obchodního domu s nábytkem? :-) My ano. A podle tohoto receptu se vám povedou téměř stejné!

Suroviny

250 g másla
1 a 1/2 hrnku cukru
1 lžíce melasy (můžeme nahradit medem)
1 vejce
3 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
2 lžičky jedlé sody
2 lžičky skořice
2 lžičky sušeného zázvoru
2 lžičky mletého hřebíčku
1/4 hrnku pomerančové šťávy
2 lžičky strouhané pomerančové kůry

Postup

Troubu předehřejeme na 190 °C.
Ve velké míse smícháme změklé máslo a cukr, ze kterých utřeme krém. Přidáme vejce, med, pomerančovou šťávu a kůru. V jiné míse smícháme mouku, sodu a koření. Důkladně promícháme a obě směsi smícháme.
Těsto vyválíme tloušťku asi 3 až 4 mm a vykrajujeme formičkami různé tvary.
Pečeme 8 až 10 minut.

Po vychladnutí můžeme zdobit bílou či barevnou sněhovou nebo cukrovou polevou.

TÉMATA:
SEZONA