4.jpg
Foto: Šárka Škachová

Suroviny

  • 420 g celozrnné jemně mleté mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 30 g másla
  • 1 žloutek
  • 100 ml vody
  • kůra a šťáva z půlky citrónu
  • 100 g třtinového cukru

5.jpg

Foto: Šárka Škachová

Postup

Zpracujte těsto, které nechejte v chladu pár hodin odpočinout. Poté vyválejte těsto pěkně natenko a naplňte nádivkou podle chuti.

7.jpg

Foto: Šárka Škachová

Maková, ořechová, povidlová, ale klidně i marmeláda. Jak máte chuť.

6.jpg

Foto: Šárka Škachová

V předehřáté troubě pečte při 180 °C, 20 minut. Před vložením do trouby potřete bílkem. Po upečení poprašte vanilkovým cukrem.

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.

Rohlíčky plněné sýrem a slaninou

8.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Slané rohlíčky se zelím, sýrem a masem

9.jpg

Foto: archiv redakce