Tradiční uzenářská značka Schneider pro vaše potěšení vyrobila metr dlouhý originální maďarský čabajkový salám prémiové řady Selection! Na 100 gramů výrobku bylo použito 120 gramů pečlivě vybraného masa, metrový salám je jemně vyuzený na bukovém dřevě a je bezlepkový.

Trhaný chléb s čabajkovým salámem

Těsto:

  • 60 ml teplé vody
  • 4 lžíce másla
  • 80 ml mléka
  • 2 vajíčka
  • 1 balení sušeného droždí
  • 400 g hladké mouky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžičky soli

Náplň:

  • Kečup anebo domácí rajčatová omáčka
  • 75 g Čabajkového metrového salámu Schneider Selection
  • 150 g strouhaného eidamu

Postup:

  1. Jako první si připravíme těsto, které potřebuje 90 minut kynout. Do misky si vložíme 3/4 mouky, cukr, droždí, sůl. Na sporák si dáme zahřívat máslo a mléko. Když je celé máslo rozpuštěné, přilejeme vlažnou vodu a promícháme. Vlažnou směs přimícháme k mouce a těsto dáme hníst do kuchyňského robotu. Postupně přidáváme vajíčka. Když je potřeba přidáváme postupně zbytek mouky. Množství potřebné mouky závisí na velikosti vajíček.
  2. Těsto necháme hníst cca 10 minut, dokud se neodlepuje od stěn misky. Na pomoučené desce z něho vypracujeme bochník a necháme kynout v misce přikryté utěrkou cca 60–90 minut.
  3. Nakynuté těsto si rozválíme na obdélník. Natřeme kečupem anebo domácí rajčatovou omáčkou, kterou si vyrobíme smícháním rajčatového pyré, koření, česneku a soli. Rozložíme salám a posypeme sýrem.
  4. Těsto přeřežeme podélně na pásy s výškou cca 10 cm. Poklademe je na sebe do výšky a následně rozřežeme na čtverečky. Ty vložíme na stojato do malé formy na chleba. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout ještě cca 30 minut. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a pečeme cca 40 minut do zlata. Podáváme se salátem.



Více na schneider-food.cz a jaknavelkeveci.cz

Užijte si Vánoce i Silvestra s novými recepty!

Reklama