Wrap s tofu a zeleninou (6 ks)
Suroviny
- 1 hrnky uvařených fazolí
- 1 hrnek nastrouhaného uzeného tofu
- 1 hrnek quinoi nebo rýže
- 3 plechovky drcených rajčat
- 3 hrnku kukuřice nebo 1 vařená kukuřice
- 1 menší nadrobno nakrájená červená cibule
- 1 červená paprika nakrájená na kostky
- 1 zelená paprika nakrájená na kostky
- 4 stroužky nadrobno nakrájeného česneku
- 2 lžičky římského kmínu
- 1 lžička uzené papriky
- 3 lžičky soli
- 1 kostka kvalitní hořké čokolády
- pepř, chilli dle chuti
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- čerstvý koriandr
- oblíbený listový salát
- 2 menší avokáda nakrájená na plátky
- rostlinná zakysaná smetana nebo salsa
- 6 pšeničných tortill
Postup
Rozehřejeme hlubokou pánev a na lžíci oleje orestujeme cibuli s česnekem. Vmícháme papriku, fazole, tofu, quinou, římský kmín, uzenou papriku, pepř, chilli a sůl. Promícháme a přidáme drcená rajčata. Vaříme přibližně 15–20 minut pod pokličkou. Na konec přidáme 1 lžíci citronové šťávy, kostku čokolády a promícháme. Doprostřed každé tortilly dáme fazolovou náplň, listový salát, plátky avokáda, koriandr, rostlinnou zakysanou smetanu čí oblíbenou salsu a zarolujeme.
Sendvič se salátem z bílých fazolí (3 porce)
Suroviny
- 1 hrnek uvařených bílých fazolí
- 1 menší mrkev
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 2 jarní cibulky
- 2 lžíce rostlinné majonézy nebo jogurtu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžičky dijonské hořčice
- sůl, pepř
- čerstvý chléb
- listový salát
- ředkvičky nakrájené na plátky
Postup
Mrkev, celer a jarní cibulku nakrájíme na drobné kousky nebo nasekáme v mixéru. V misce rozmačkáme uvařené bílé fazole a smícháme se zeleninou, majonézou a hořčicí. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Z fazolového salátu, listového salátu, ředkviček nakrájených na plátky a čerstvého chleba připravíme sendviče.
Zdroj receptu: https://proveg.com/
Nový komentář
Komentáře
Jaké svačinky mají nejraději vaše děti? Co tak nejraději jedí ve škole, na výletech nebo když se nestíhá normální jídlo?