Wrap s tofu a zeleninou (6 ks)

631f064aed364obrazek.pngFoto: instragram @ProVeg Česko

Suroviny

  • 1 hrnky uvařených fazolí
  • 1 hrnek nastrouhaného uzeného tofu
  • 1 hrnek quinoi nebo rýže
  • 3 plechovky drcených rajčat
  • 3 hrnku kukuřice nebo 1 vařená kukuřice
  • 1 menší nadrobno nakrájená červená cibule
  • 1 červená paprika nakrájená na kostky
  • 1 zelená paprika nakrájená na kostky
  • 4 stroužky nadrobno nakrájeného česneku
  • 2 lžičky římského kmínu
  • 1 lžička uzené papriky
  • 3 lžičky soli
  • 1 kostka kvalitní hořké čokolády
  • pepř, chilli dle chuti
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • čerstvý koriandr
  • oblíbený listový salát
  • 2 menší avokáda nakrájená na plátky
  • rostlinná zakysaná smetana nebo salsa
  • 6 pšeničných tortill

Postup

Rozehřejeme hlubokou pánev a na lžíci oleje orestujeme cibuli s česnekem. Vmícháme papriku, fazole, tofu, quinou, římský kmín, uzenou papriku, pepř, chilli a sůl. Promícháme a přidáme drcená rajčata. Vaříme přibližně 15–20 minut pod pokličkou. Na konec přidáme 1 lžíci citronové šťávy, kostku čokolády a promícháme. Doprostřed každé tortilly dáme fazolovou náplň, listový salát, plátky avokáda, koriandr, rostlinnou zakysanou smetanu čí oblíbenou salsu a zarolujeme.

Sendvič se salátem z bílých fazolí (3 porce)

631f06750c4e0obrazek.pngFoto: instragram @ProVeg Česko

Suroviny

  • 1 hrnek uvařených bílých fazolí
  • 1 menší mrkev
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 jarní cibulky
  • 2 lžíce rostlinné majonézy nebo jogurtu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžičky dijonské hořčice
  • sůl, pepř
  • čerstvý chléb
  • listový salát
  • ředkvičky nakrájené na plátky

Postup

Mrkev, celer a jarní cibulku nakrájíme na drobné kousky nebo nasekáme v mixéru. V misce rozmačkáme uvařené bílé fazole a smícháme se zeleninou, majonézou a hořčicí. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Z fazolového salátu, listového salátu, ředkviček nakrájených na plátky a čerstvého chleba připravíme sendviče.

Zdroj receptu: https://proveg.com/

Reklama