Nosí si vaši školáci velkou svačinu, která jim má nahradit oběd, než dostanou doma teplou večeři? Nebo balíte školáka na výlet a chcete mu připravit chutnou a vydatnou svačinu? Máme pro vás výborný tip na nápadité sendviče.
Nám doma pomáhá při tvoření svačinových kombinací tahák od Florentýny. Doporučuji stáhnout a pověsit na lednici. Když začnou docházet nápady (a to je při každodenních snídaních, svačinách a večeřích dost rychle), stačí nakouknout. A nápad je tu!
Já jsem letošní školní rok začala oblíbeným sendvičem s krůtím masem. Základ jsou pomalu pečená krůtí prsa. Recept na ně najdete pod článkem. Upečete si velký kus vcelku a potom jen krájíte tenké plátky na svačiny, mezi dva chleby, toastové chleby nebo domácí housky.
Inspirací na domácí pečivo najdete také na našem magazínu také velké množství. Stačí si jen vybrat.
Sendvič s krůtím masem
- celozrnný toastový chléb
- pomazánkové máslo
- oblíbený dresink nebo hořčice
- ledový salát
- salátová okurka
- mozzarella, případně plátkový sýr
Plátky toastového chleba namažte. Jeden pomazánkovým máslem, druhý dresinkem nebo hořčicí, podle vaší chuti.
Krůtí prsa nakrájejte na tenké plátky a položte na jeden toastový chleba.
Doplňte plátky salátové okurky a ledovým salátem. Dokončete sýrem podle vaší chuti.
Přiklopte druhým plátkem toastového chleba.
Zabalte do svačinové krabičky :-)
Obsah sendvičů můžete samozřejmě podle chuti obměňovat. Vystřídejte krůtí prsa anglickou slaninou, pečenou rybou, tuňákem z konzervy, vajíčkem, šunkou, vaječnou omeletou.
Doplňte oblíbenou zeleninou, chutným sýrem, pomazánkou.
A když už nebudete vědět co na svačinu zabalit, vraťte se ke svačinovému taháku :-)
Sendvičové tipy z našeho magazínu
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
elly — #16Tavený sýr mi nesmí do kuchyně
gerda — #15je to jednoduché...mažte si na svačinky paštiku a taveňák
Ty neovadnou...
elly — #14Připojuju se k Rikině, ovadlé jídlo by mi taky nelezlo.
Ten ledový salát by po pár hodinách nevypadal dobře.
Nemluvě o dresinku. Tohle je výborná svačinka, když se podá čerstvě upravená. Ale na cestu ne. Leda to nosit v termoobale, to pak možná jo.
Rikina — #13No a? To je snad normální ne?
elly — #5 Protože poté vypadá úplně jinak - a určitě ne čerstvě, chutně a lákavě.
RybkaL — #10Chleba nebo dobré pečivo s domácími pomazánkami, to pak stačí i jedna vrstva - + paprika kapie, kedlubna...
gerda — #1 souhlas !
Pokud by jste měli nápady na svačiny školákům - uvítám!! Už začala škola a já už teď nemám žádnou inspiraci, nechci aby to byl pořád jen rohlík s něčím.... Moje děti nechtějí žádné jogurty, většinou to nedoji a pak je opatlaná svačinová krabička i taška..
Altamora — #7sendvič z receptu si moje děti nosí do školy když mají odpolední, místo oběda. Proto taková "hromada" a maso.
elly — #5 Ve škole nemají ve třídach chladničky, trochu bych se bála dávat dětem na svačinu maso a dresink na bázi majonézy. A to jak za teplých dnů, tak v zimě, kdy mají ve třídách hodně zatopeno.
Sice mi taková svačina připadá dost vydatná, ale určitě je lepší než koblihy nebo sladkosti "plné mléka".
Rikina — #3 Svačinová krabička a potravinová fólie to jistí.
Rikina — #3A to proč?
gerda — #1záleží jakou použiješ značku
Ještě tu svačinu vyfoťte po několika hodinách pobytu v batohu nebo ve školní tašce.
gerda — #1 souhlasím
Na sendviče mám radši obyčejné pečivo - normální chleba, rozkrojená kulatá houska. Sendvičový chleba je lepší na spékání v sendvičovači, když se něčím namaže a naplní jenom tak, děsně vlhne a pak se drobí.