DSC_1908.jpg (92 KB)
Kromě arašídového másla můžete použít také jiná, oříšková, másla. Máte tak nepřeberné možnosti k vyzkoušení a podle jednoho receptu můžete připravit různé sušenky. 

Suroviny

  • 150 g měkké Hery 
  • 200 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 200 g arašídového másla (může být i s kousky arašídů)
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli

DSC_1905.jpg (102 KB)

Postup

Máslo a vanilkový extrakt, spolu s cukrem, dejte do mísy robota. Použijte šlehací metlu a směs nechejte vyšlehat do nadýchané pěny.

Po jednom přidávejte vejce a vždycky důkladně prošlehejte. Přidejte arašídové máslo. Opět prošlehejte. 

Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Přidejte do  mísy a vypracujte tužší těsto. Pokud těsto moc lepí, přisypejte trochu mouky.

Předehřejte si troubu na 200 °C. 

Z těsta tvarujte kuličky, které skládejte na plech vyložený pečícím papírem. Kuličky opatrně rozmáčkněte. Můžete také pracovat jiným způsobem. Z těsta vytvořte silnější válec, ze kterého ukrajujte plátky. Ty upravte pomocí prstů a skládejte na plech vyložený pečícím papírem.

Pečte ve vyhřáté troubě, asi 10 až 12 minut, až začnou sušenky zlátnout. Naskládejte na mřížku a nechejte vychladnout.

Dobrou chuť přeje Elly.

Voňavé sušenky na našem magazínu

Snadné kakaové sušenky s kokosem

sus.jpg (74 KB)

Bezlepkové mandlové sušenky

susenkymandle.jpg (144 KB)

Velikonoční mandlové sušenky

susenky5.jpg (92 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama