Lehké rybí maso je ideální jako letní oběd i večeře, navíc v našich receptech najdete jeho nejjednodušší úpravy.
![kari]()
NA 4 PORCE

Příprava: 20 minut
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 větší cibule, nakrájená
- 1 stroužek česneku, posekaný
- 1–2 lžíce koření kari
- 400 g konzervovaných rajčat
- 200 ml zeleninového vývaru
- 600 g filátek z tresky, bez kůže a nakrájené na velké kusy
- rýže nebo arabský chléb k podávání
1. Rozpalte olej v hluboké pánvi a zlehka na něm doměkka smažte cibuli a česnek (asi pět minut). Přidejte kari a za stálého míchání smažte jednu až dvě minuty, aby se rozvonělo. Pak přilijte rajčata a vývar.
2. Přiveďte k varu a přidejte rybu. Na mírném ohni vařte zhruba čtyři nebo pět minut, aby se rybí maso lehce dělilo na lupínky. Podávejte ihned, nejlépe s rýží či s arabským chlebem.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
Nový komentář
Komentáře
rybičky můžeme
máme rádi ryby na jakýkoliv způsob