ČERNUCHA – stimuluje imunitní systém, má antioxidační, protizánětlivé, a dokonce protirakovinné účinky.
Díky své výrazné chuti je občas používaná místo pepře. Semínka černuchy se nejčastěji používají ke kořenění sýrů nebo různých druhů pečiva a polévek. Její aroma najdeme v některé konzervované zelenině a masu, a ve spojení s medem tvoří úžasnou marinádu pro grilovaná jídla.
Dává jídlu bohatou zemitou příchuť a skvěle zdůrazňuje přírodní chuť pokrmů.
Černuchu můžeme přidat k pohankové nebo jáhlové kaši, kroupám, salátům a také ke studeným jídlům.
Tyto drobná semínka jsou ideální také do:
- pečiva
- luštěnin
- sleďů
- olivového oleje
ČESNEK MEDVĚDÍ – podporuje trávení, léčí dýchací cesty a slouží jako prevence kardiovaskulárních onemocnění. Obsahuje mnoho přírodních, zdravotně prospěšných látek, jako vitamín C, A a E a důležité mikroprvky, např. selen, mangan a železo.
Ideální je do:
- másla
- krémových polévek
- tvarohu
- pečiva
- vaječných pomazánek
KURKUMA- protizánětlivý antioxidant, který navíc podporuje mozkové buňky.
Ideální je do:
- rýže
- luštěnin
- dušené zeleniny
- omáček
- bramborových placek
- pokrmů asijské kuchyně
… a spousta dalších skvělých výrobků na www.itsnatural.cz
Objevte svět BIO koření se značkou IT´S NATURAL!
Nový komentář